Trufle z ciemnej czekolady z Fleur de Sel

Trufle z ciemnej czekolady z Fleur de Sel
Trufle z ciemnej czekolady z Fleur de Sel to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja zawiera 687 kalorii, 8G białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $2.49 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady, cukier, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 42 minuty. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 74%. Podobne przepisy to Trufle z ciemnej czekolady z Fleur de Sel, Karmelowo - czekoladowe trufle z Fleur de Sel, oraz Ugotuj książkę: Fleur Burger z truflami.

Instrukcje

1
Mikrofalówka 8 oz. czekoladę w szklanej misce na wysokości 1 minuty lub do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Połącz cukier i wodę w małym ciężkim rondlu; gotuj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, delikatnie mieszając. Nadal gotować na wolnym ogniu, bez mieszania, około 7 minut lub aż syrop będzie złoty, szczotkując boki patelni szczotką do ciasta zanurzoną w wodzie; zdjąć patelnię z ognia. Ostrożnie dodać śmietanę (mieszanina będzie bańki). Powrót patelni na małym ogniu, i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż będzie gładka. Wymieszać w 1/4 łyżeczki. fleur de sel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fleur De SelFleur De Sel
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Zdjąć z ognia.
4
Do roztopionej czekolady dodać śmietanę, wymieszać, aż będzie gładka i ostudzić. Przykryć i schłodzić 3 godziny lub do firmy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
5
Umieść kakao w misce. Kształt mieszaniny czekolady na 1 "kulki (użyliśmy 1" lody miarki); roll w kakao.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Po 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I LimonkowegoPo 3 Szklanki Sorbetu Malinowego, Pomarańczowego I Limonkowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Umieścić kulki truflowe na blasze do pieczenia; schłodzić do jędrności.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
7
Miejsce 12 oz. czekolada w górnej części podwójnego kotła nad gotującą się wodą, aż termometr włożony do czekolady rejestruje 115.*
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
8
Zdjąć górną wkładkę; pracując szybko, zanurzyć trufle w roztopionej czekoladzie, całkowicie pokryć. Wyciągnij trufle małym widelcem, pozwalając nadmiar czekolady kapać. W razie potrzeby przechyl podwójną wkładkę kotła,aby ułatwić zanurzanie i powlekanie. Powrót górnej wkładki do podgrzewania co kilka minut, aby utrzymać czekoladę w 11
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
9
Przenieść trufle do pergaminu.
Składniki, których będziesz potrzebować
TrufleTrufle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Trufle lekko posypać dodatkowym fleur de sel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fleur De SelFleur De Sel
TrufleTrufle
11
Odstawić, aż czekolada powłoka jest ustawiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Owsem I MiodemZ Owsem I Miodem
12
* Ważne jest, aby rondel z roztopioną czekoladą w temperaturze 115, aby pokryć trufle. Jako przewodnik użyj cukierków lub termometru cyfrowego, łatwo dostępnego w lokalnym sklepie Kucharskim. Gdy ta czekoladowa powłoka stwardnieje na cukierkach, użyczy miłej chrupki, gdy ją ugryziesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Owsem I MiodemZ Owsem I Miodem
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
TrudnośćTwardy
Gotowe W42 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn