Trufle Pops
Przepis na Trufle Pops można przygotować w około 4 godziny i 5 minut . Ten przepis jest przeznaczony dla 18 osób i kosztuje 81 centów za porcję. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 345 kalorii , 5 g białka i 23 g tłuszczu na porcję. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jeśli masz pod ręką mielony cynamon, kawałki gorzkiej czekolady, mini chipsy czekoladowe i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób tak naprawdę lubiło ten deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 18% wyniku , co nie jest aż tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak piernikowe popy z truflami , czekoladowe chipotle z truflami i malinowe ciasta z truflami .
Instrukcje
Na ganache: Blachę do pieczenia wyłóż papierem pergaminowym. W średniej wielkości misce ze stali nierdzewnej lub szkła połącz kawałki czekolady i gęstą śmietanę. Postaw miskę na rondlu z ledwo gotującą się wodą i mieszaj od czasu do czasu, aż czekolada się rozpuści, a mieszanina będzie gładka, około 6 minut.
Wmieszać cynamon. Przechowuj ganache w lodówce, aż będzie bardzo twardy, około 2 godzin. Używając 1-uncjowej miarki do ciastek lub okrągłej łyżki, zgarnij ganache na 18 (1-calowych) okrągłych kawałków i ułóż na przygotowanej blasze do pieczenia. Pracując szybko, suchymi rękami, uformuj mieszaninę w kulki. Włóż patyczek do każdej kulki i zamroź, przyklejoną stroną do góry, aż będzie twardy, około 30 minut.
Dodaj 2 szklanki kawałków czekolady do średniej miski ze stali nierdzewnej lub szkła. Postaw miskę na rondlu z ledwo gotującą się wodą i mieszaj od czasu do czasu, aż czekolada się rozpuści, około 4 minut.
Włóż posiekane orzechy, mini chipsy czekoladowe i posiekane batoniki do 3 małych misek.
Zanurzaj popy w roztopionej czekoladzie, pozwalając, aby nadmiar czekolady spłynął, a następnie zanurzaj w polewie, aż pokryje się nią. Ułóż popy na blasze, stroną do pieczenia do góry. Wstawić do lodówki na 30 minut, aż czekolada stwardnieje.
Przed podaniem odstaw popy w temperaturze pokojowej na 15 minut.
Przechowuj popy w lodówce, w szczelnym pojemniku.
Uwaga kucharza: Jeśli nabrany ganache jest zbyt lepki, aby można go było uformować w kulki, włóż patelnię do zamrażarki na 10–15 minut, aby stwardniała.