Trout Meunière, Stary Styl
Pstrąg Meunière, stary styl może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 5,74 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 637 kalorii, 51g białka, oraz 36 g tłuszczu. Idź do sklepu i odebrać sól, olej z orzeszków ziemnych, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Trout Meunière, Stary Styl, Trout Meuniere, oraz Pstrąg Tęczowy Meunière dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, przyprawę kreolską i sól połączyć w szerokiej misce. Filety z pstrąga opłukać i osuszyć. Rybę zagrzebać w przyprawionej mące i odciąć nadmiar.
Ugotuj zasmażkę o barwie średnio brązowej, topiąc masło w rondlu na średnim ogniu. Kiedy zacznie bąbelkować, dodaj pozostałą przyprawioną mąkę i gotuj, stale mieszając, aż mieszanina zmieni się na Średni brąz.
Włożyć wywar do innego rondla i umieścić na średnim ogniu.
Zasmażkę ubić na wywarze, aż się rozpuści.
Dodaj sok z cytryny, sos Worcestershire i ocet, i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty, a następnie wyjmij patelnię z ognia. Utrzymuj SOS ciepły podczas przygotowywania ryby.
Możesz smażyć rybę na maśle, jeśli chcesz, ale w Nowym Orleanie bardziej powszechne jest smażenie jej na calu oleju podgrzanego do 375 stopni. Tak czy inaczej, gotować, aż złoty kolor (o 2 protokół na stronę).
Na rybę polać sosem i podawać z cytrynowymi klinami.
From Tom Fitzmorris ' s New Orleans Food by Tom Fitzmorris, ©2006 Stewart, Tabori and Chang