Tropical Taro, Mleko Kokosowe Vichyssoise

Tropical Taro, mleko kokosowe Vichyssoise może być tylko napojem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 7G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz korzeń taro, liście kolendry, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez SippitySup. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Laing (pikantna wieprzowina, krewetki, liście taro i gulasz z mleka kokosowego), Jak gotować: Laing (pikantna wieprzowina, krewetki, liście taro i gulasz z mleka kokosowego), oraz Kokosowe zapiekane Taro z orzechami Macadamia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Noszenie rękawiczek jeśli jesteś wrażliwy, całkowicie obierz taro. Następnie połów go wzdłuż i pokrój na 3/4-calowe kostki.
Dodaj kostki do dużej miski i przykryj je zimną wodą i pozwól im moczyć około 30 minut, aby usunąć część skrobi (opcjonalnie).Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Dodaj taro do dużego garnka z osoloną wodą, doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ogień na wolnym ogniu. Parboil taro aż dopiero zaczyna mięknąć. Około 7 minut.
Odcedzić taro, zwracając go do miski.Podczas taro jest jeszcze ciepły mżnąć syrop kokosowy nad nim i dodać sól i pieprz do smaku i dobrze wymieszać, aby uzyskać taro całkowicie pokryte.
Wlać taro do maślanego naczynia do pieczenia. Naczynie szczelnie przykryć folią.
Piec w rozgrzanym piekarniku około 30 minut.
Wyjąć z piekarnika, pozostawić do ostygnięcia uncovered.In duża patelnia saute roztopić masło na średnim ogniu.
Pory i cebulę podsmażyć szczyptą soli. Gotować do półprzezroczystego, ale jeszcze nie zabarwionego.
Dodać ugotowane taro na patelnię wraz z bulionem z kurczaka. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie wyłączyć ciepło, pozwalając mieszaninie nieco ostygnąć.Pracując partiami, puree mieszaninę w robocie kuchennym lub blenderze.
Dodać mleko kokosowe i curry. Uruchamianie maszyny aż do całkowitego gładkości.
Wlać puree zupę do dużej przykrytej miski lub turen i dostosować konsystencję z nieco więcej bulionu w razie potrzeby. Dostosuj przyprawę. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny, aż dobrze schłodzone.
Udekoruj kolendrą i podawaj.