Trishie ' s Cedar Plank Cod
Trishie ' s Cedar Plank Cod jest bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 271 kalorii, 25g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól czosnkową, oliwę z oliwek, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 13 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest solidne. Podobne przepisy to Deska Cedrowa Rum Łosoś, Deska Cedrowa Łosoś, oraz Cedar-Deska Łosoś.
Instrukcje
Deskę cedrową moczyć w wodzie przez co najmniej 3 godziny.
Połącz rozmaryn, pietruszka, sól czosnkową i sól w małej misce. Miód wymieszać z roztopionym masłem.
Filety z dorsza posmarować masłem miodowym.
Mieszankę ziołową posypać masłem. Zaprawione ryby przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim i niskim ogniu.
Posmaruj jedną stronę deski cedrowej oliwą z oliwek. Wyśrodkuj rybę na naoliwionej desce.
Umieść deskę bezpośrednio na ruszcie grilla. Gotować na średnim ogniu, aż ryby płatki widelcem, 20 do 30 protokół.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Thrive Pinot Grigio]()
Thrive Pinot Grigio