Jedna porcja zawiera 607 kalorii, 9g białka, oraz 55 g tłuszczu. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz nici szafranowe, sól, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Trio Bruschetta, Trio Gelati, oraz Trio Grochu.
Instrukcje
1
Blacha do pieczenia masła. Pierwsze 3 składniki wymieszać w dużym rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło; gotować bez mieszania, aż syrop zmieni kolor na bursztynowy, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirując patelnią, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cukier
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Szczotka Do Ciasta
Patelnia Z Sosem
Patelnia
2
Zdjąć z ognia; wymieszać orzechy i obrać. Natychmiast wlać na przygotowany arkusz. Całkowicie fajne. Posiekaj Nugat.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nugat
Orzechy
1
Dusić 3 łyżki wody i szafranu w małym rondlu, aż zmniejszy się o połowę, o 1 minutę. Wymieszaj miód. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szafran
Miód
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
1
Dusić 1/4 szklanki wody i lawendy w małym rondlu, aż zmniejszy się o połowę, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lawenda
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać cukier; wymieszać do rozpuszczenia. Dusić 2 minuty, aby lekko zagęścić syrop. Wymieszaj miód. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód
Cukier
Syrop
1
Przynieś śmietanę i mleko, aby gotować na wolnym ogniu w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Żółtka ubić do wymieszania w dużej misce. Stopniowo ubij gorącą śmietanę na żółtka. Powrót mieszaniny do tego samego rondla. Stale mieszaj na średnim ogniu, aż krem zgęstnieje i pozostawia ścieżkę z tyłu łyżki, gdy palec jest narysowany w poprzek, około 10 minut (nie gotować). Krem podzielić na 3 miski (około 2 szklanki kremu w każdej misce).
Składniki, których będziesz potrzebować
Budyń
Krem
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Winegret Z Wermutu
Trzepaczka
3
W 1 misce gorącego kremu wymieszać Nugat, brązowy cukier i szczyptę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Budyń
Nugat
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z Wermutu
4
Miksturę miodowo-szafranową ubić w drugiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Budyń
Szafran
Miód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Winegret Z Wermutu
5
Miksturę lawendy ubić na kremie w trzeciej misce. Chłodne mieszanki całkowicie, mieszając od czasu do czasu (Nugat rozpuści się). Nugat i krem miodowo-szafranowy schłodzić do ostygnięcia. Schłodzić lawendowy krem co najmniej 4 godziny lub przez noc. Odcedzić; lawendę wyrzucić do sitka.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lawenda
Budyń
Szafran
Nugat
Miód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Trzepaczka
Winegret Z Wermutu
6
Przetwarza lody osobno w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta. Zamrażać w zakrytych pojemnikach. (Można dokonać 1 tydzień wcześniej.)