Tri-Tip stek z sosem z czerwonego wina
Przepis Tri-Tip stek Frites z sosem z czerwonego wina może zaspokoić swoje Amerykańskie pragnienie w około 30 minut. Na 4,22 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 60 g tłuszczu, oraz w sumie 961 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Idź do sklepu i odebrać masło, tri-tip pieczeń wołowa, frytki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Prosty sos do steków i szukanie ofert na wino, Stek Frites, oraz Stek Frites dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 246° z regałami w górnej i dolnej części, z 4-stronną patelnią z blachy w dolnej trzeciej.
Wrzucić frytki z 2 łyżkami oleju na gorącą patelnię, a następnie piec zgodnie z instrukcją opakowania, aż będą złote i chrupiące.
Tymczasem steki osuszyć, następnie natrzeć pieprzem i 1/2 łyżeczki soli.
Podgrzać pozostałą łyżkę oleju w żaroodpornej 12-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyska. Steki Sear ze wszystkich stron, o 3 minut w sumie.
Przenieść patelnię do górnej trzeciej piekarnika i piec 9 do 10 minut na średnio rzadkie.
Przenieść steki na talerz i pozostawić 5 minut.
Dodaj wino do patelni i gotować, skrobanie się brązowe kawałki, aż zmniejszy się o połowę, o 1 minutę.
Dodaj wodę i soki mięsne z talerza i gotuj energicznie, aż zmniejszy się o połowę, 3 do 4 minut.
Ubij na maśle, aż się włączy. Doprawić solą i pieprzem.
Frytki posypać estragonem.
Steki podawać z sosem i frytkami.