Tres Leches Tiramisu trwa około 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Za 3,81 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 18g białka, 49g tłuszczu i w sumie 894 kalorii. Dobrze sprawdza się jako dość drogi deser. 132 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jeśli masz pod ręką mielony cynamon, mleko skondensowane, mleko odparowane i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 75%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Tres Leches Tiramisu, Tres Leches De Coco (Ciasto kokosowe Tres Leches), oraz Tres Leches de Ron con Chocolate (ciasto czekoladowe Tres Leches).
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: 4 Indywidualne drobiazgi
3
Na pikantne czekoladowe tres leches: w małym rondelku wymieszaj pół na pół, niesłodzone kakao w proszku, słodzone mleko skondensowane, mleko odparowane i pieprz cayenne. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Dusić przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Odparowane
Niesłodzone Kakao W Proszku
Pieprz Cayenne
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
4
Zdejmij patelnię z ognia i wymieszaj likier kawowy. Ostudzić przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Kawowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia
1
Wlej śmietanę do średniej miski. Za pomocą elektrycznego miksera ręcznego ubij śmietanę, aż utworzą się miękkie szczyty, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Cukierki Peachie-o
2
Dodaj cukier puder, cynamon, wanilię i mascarpone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Mascarpone
Cynamon
Wanilia
3
Mieszaj, aż dobrze się połączą.
4
Zanurz biszkopty w czekoladowych tres leches.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata
Czekolada
Pasek Skórki Cytrynowej
5
Umieść od 2 do 3 biszkoptów na dnie każdego drobiazgowego naczynia. Na wierzch z 1 łyżką czekolady tres leches. Na wierzch 2 łyżki mieszanki bitej śmietany, a następnie kilka kawałków mango i malin. Powtórz warstwy i udekoruj wierzch każdego drobiazgu kawałkami owoców. Schłodź, aż będziesz gotowy do podania.
Cream Sherry, Port i Chianti to moje najlepsze typy na Tiramisu. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.