Tres Leches Ciasto
Tres Leches ciasto może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole przepis deser. Ten przepis służy 16 i kosztuje 58 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 301 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, cukier, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowoamerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 31%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Tres Leches de Coco (Ciasto kokosowe Tres Leches), Tres Leches de Ron con Chocolate (czekoladowy Rum Tres Leches Cake), oraz Tres leches ciasto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, zalać patelnię do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali sprayem do gotowania; pył z 1 łyżką mąki. Odstawić.
Umieścić żółtka, 2/3 szklanki cukru i 2 łyżeczki wanilii w dużej misce; ubić mikserem z dużą prędkością, aż mieszanina będzie gęsta i blada, o 2 protokół.
Lekko łyżka 2 szklanki mąki do suchych miarek; poziom z nożem.
Mąkę połączyć, proszek do pieczenia i 1/4 łyżeczki soli; dobrze wymieszać trzepaczką.
Dodać mieszankę mąki i 1/2 szklanki mleka beztłuszczowego na przemian do mieszaniny żółtka, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki.
Ubić 6 białek w dużej misce za pomocą miksera z dużą prędkością do uzyskania piany za pomocą czystych, suchych ubijaków.
Dodać 3 łyżki cukru, 1 łyżkę na raz, ubijając do uzyskania sztywnych szczytów (około 2 minut). Delikatnie złożyć mieszaninę białka jaj w mieszaninę mąki. Łyżka ciasto do przygotowanej patelni do pieczenia.
Piec w temperaturze 375 przez 20 minut lub aż Drewniany pick wstawiony w środku wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 10 minut na stojaku z drutu. Ciasto wyłożyć na talerz z boku. Przebić całą górę ciasta widelcem.
Aby przygotować sos, połącz mleko skondensowane, mleko odparowane, 1/2 szklanki mleka beztłuszczowego i rum; wymieszaj trzepaczką. Powoli wlać mieszaninę mleka równomiernie na ciasto. Przykryć folią i przechowywać w lodówce co najmniej 3 godziny lub przez noc.
Aby przygotować bezę, ubij 4 białka, śmietanę z kamienia nazębnego i 1/8 łyżeczki soli w dużej misce z mikserem z dużą prędkością do spienienia za pomocą czystych, suchych ubijaków.
Połączyć 1 szklankę cukru i 1/2 szklanki wody w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować, bez mieszania, aż termometr candy zarejestruje 25
Wlać gorący syrop cukrowy cienkim strumieniem na białka, ubijając z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty (około 3 minut). Wymieszać 1 łyżeczkę wanilii.
Rozłóż bezę równomiernie na wierzchu i bokach ciasta.
W razie potrzeby udekoruj gałką muszkatołową.