Trawa cytrynowa z kulkami Macy, porami i grzybami Shiitake
Trawa cytrynowa z kulkami Macy, pora i grzybami Shiitake może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 255 kalorii, 15g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 3,16 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz macę, pietruszkę, trawę cytrynową i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Komosa ryżowa z porami i grzybami Shiitake, Hummus z Pastrami, porami i grzybami Shiitake, oraz Risotto z porami, grzybami Shiitake i truflami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, ubić razem olej i jajka. Wymieszać mączkę z macą i solą, aż do dobrze wymieszanego. Wymieszać w 1/4 szklanki wywaru. Przykryć ciasto i przechowywać w lodówce do zimna i firmy, co najmniej 20 minut i do 1 dnia.
Linia duża blacha do pieczenia z folią lub pergaminem. Używając mokrych rąk, bardzo delikatnie uformuj ciasto na około 16 kulek, każda o średnicy około 2 cali. Ułóż na przygotowanym arkuszu.
W dużym garnku na dużym ogniu, doprowadzić pozostały czas do wrzenia. Delikatnie Upuść kulki w magazynie, wróć do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż kulki będą miękkie i ugotowane przez, około 40 minut. (Kulki Macy można gotować do 1 dnia wcześniej. Przechowywać w lodówce czas i kulki oddzielnie i rewarm kulki przed podaniem przez gotowanie na wolnym ogniu w magazynie 5 minut.)
Porów pokroić w poprzek na 2 cale długości, następnie cienko pokroić wzdłuż. Paski pora umyć w misce z zimną wodą, mieszając, a następnie wyjąć i osuszyć.
W średnim rondlu na dużym ogniu, doprowadzić 4 szklanki osolonej wody do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, dodać pory, i delikatnie gotować na wolnym ogniu, odkryte, do miękkości, o 7 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć pory do małej miski.
Dodać grzyby do wody i delikatnie gotować na wolnym ogniu, odkryte, do miękkości, o 10 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść grzyby do drugiej małej miseczki. Przykryć warzywa i ogrzać. (Warzywa można gotować do 1 dnia wcześniej i schładzać, przykryć. Podgrzać przez gotowanie w wodzie na 30 sekund przed kontynuowaniem.)
Za pomocą łyżki szczelinowej podzielić kulki między 8 miseczek do zupy. (Wyrzucić wywar, w którym gotowano kulki.) Top z porami i grzybami. Chochlę rozgrzać i posypać natką pietruszki.