Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj tradycyjne chrupki żurawinowo-jabłkowe. Za 79 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 14 osobom. Jedna porcja zawiera 321 kalorii, 2 g białka i 9 g tłuszczu. 31 osób przygotowało ten przepis i zrobi go ponownie. Mieszanka jabłek galanowych, soku pomarańczowego, mielonego cynamonu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 24%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Tradycyjne chrupki żurawinowo-jabłkowe, chrupki żurawinowo-jabłkowe i chrupki żurawinowo-jabłkowe.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 9 x 12 cali.
1/2 Szklanki Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę I Schłodzonego
2
Podgrzej sok pomarańczowy, cukier i około połowę żurawiny w rondlu na średnim ogniu, aż mieszanina się zagotuje; gotuj na wolnym ogniu, aż żurawina wyskoczy, 8 do 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
1/4 Szklanki Soku Z Limonki, Podzielone
32 Duże Pianki Marshmallow, Przekrojone Na Pół
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Uncji Dżemu Malinowego
3
Wymieszaj jabłka i resztę żurawiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Soku Z Limonki, Podzielone
Pomarańcze, Obrane I Posiekane
4
Zdjąć z ognia, pozostawić do ostygnięcia na kilka minut, następnie przelać do przygotowanej formy do pieczenia.
W misce wymieszaj orzechy pekan, brązowy cukier, cynamon, gałkę muszkatołową i płatki owsiane. Mieszaj masło, aż dokładnie się połączy, a następnie posyp polewą owsianą mieszankę owocową.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Solonych Orzeszków Ziemnych Lub Nerkowców
1 łyżeczka Ekstraktu Waniliowego Lub 1-calowy Kawałek Laski Wanilii
7-8 Szklanek Kostek Farszu (grzankach)
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Czekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietana
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Owies Zwyczajny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Spryskaj Ekstrakt Waniliowy
6
Piec w nagrzanym piekarniku, aż nadzienie zacznie bulgotać, a posypka owsiana zacznie się rumienić, około 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę I Schłodzonego
Cream Sherry, Porto i Moscato d'Asti to moje najlepsze typy w przypadku Crisp. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. NV Ruinart , Wine z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 89 dolarów za butelkę.