Tradycyjne Sukiyaki (Japoński Gorący Garnek Z Wołowiną)
Tradycyjny przepis Sukiyaki (japoński gorący garnek z wołowiną) może zaspokoić Twoje Japońskie pragnienie w około 30 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 816 kalorii, 62g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na $9.04 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 225 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz polędwicę wołową, dashi, grzyby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Sukiyaki (Japoński Gorący Garnek Z Wołowiną), Japoński gorący garnek z wołowiną i warzywami (Sukiyaki), oraz Beef Sukiyaki Hot Pot-Harris Salat Japanese Hot Pots Cookbook dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Na wolnym ogniu wymieszaj mirin, sake, dashi i cukier, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dashi
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Japoński Sos Sezamowy
2
Usuń z ciepła i rezerwy.
3
Ułóż wołowinę i tofu na oddzielnych półmiskach (lub talerzach obiadowych) przykryj folią i włóż do lodówki. Ułóż grzyby, cebulę, szalotki i bok choy na półmisku i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Bok Choy
20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do Tacos
4
Spłucz ryż w drobnym sitku siatkowym, aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
5
Umieścić w małym garnku i przykryć 2 szklanki wody, doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie włączyć ciepło do niskiego i przykryć szczelnie dopasowaną pokrywką. Paruj, aż cała woda zostanie wchłonięta, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Ustaw palnik butanowy lub elektryczną płytę grzejną i ostrożnie zapal.
7
Umieść grubą, dolną patelnię na palniku i wlej mieszankę sosu. Przynieś na wolnym ogniu
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Podzielić ryż między 4 małe miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Umieść talerze składników wokół palnika i gotuj podczas jedzenia, przenosząc do gotującego się bulionu i gotując do pożądanej doneness. W razie potrzeby rozbij jajko do osobnej miski, ubijaj i używaj do zanurzania gorących składników na parze.
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest David & Nadia Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 36 dolarów.