Tradycyjne Sukiyaki (Japoński Gorący Garnek Z Wołowiną)

Tradycyjne Sukiyaki (Japoński Gorący Garnek Z Wołowiną)
Tradycyjny przepis Sukiyaki (japoński gorący garnek z wołowiną) może zaspokoić Twoje Japońskie pragnienie w około 30 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 816 kalorii, 62g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na $9.04 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 225 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz polędwicę wołową, dashi, grzyby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Sukiyaki (Japoński Gorący Garnek Z Wołowiną), Japoński gorący garnek z wołowiną i warzywami (Sukiyaki), oraz Beef Sukiyaki Hot Pot-Harris Salat Japanese Hot Pots Cookbook dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na wolnym ogniu wymieszaj mirin, sake, dashi i cukier, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
DashiDashi
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
2
Usuń z ciepła i rezerwy.
3
Ułóż wołowinę i tofu na oddzielnych półmiskach (lub talerzach obiadowych) przykryj folią i włóż do lodówki. Ułóż grzyby, cebulę, szalotki i bok choy na półmisku i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Bok ChoyBok Choy
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4
Spłucz ryż w drobnym sitku siatkowym, aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
5
Umieścić w małym garnku i przykryć 2 szklanki wody, doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie włączyć ciepło do niskiego i przykryć szczelnie dopasowaną pokrywką. Paruj, aż cała woda zostanie wchłonięta, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
6
Ustaw palnik butanowy lub elektryczną płytę grzejną i ostrożnie zapal.
7
Umieść grubą, dolną patelnię na palniku i wlej mieszankę sosu. Przynieś na wolnym ogniu
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Podzielić ryż między 4 małe miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Umieść talerze składników wokół palnika i gotuj podczas jedzenia, przenosząc do gotującego się bulionu i gotując do pożądanej doneness. W razie potrzeby rozbij jajko do osobnej miski, ubijaj i używaj do zanurzania gorących składników na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest David & Nadia Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 36 dolarów.
David & Nadia Chenin Blanc
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia70
Magazyn