Tradycyjne Sukiyaki (Japoński Gorący Garnek Z Wołowiną)

Tradycyjne Sukiyaki (Japoński Gorący Garnek Z Wołowiną)
Tradycyjny przepis Sukiyaki (japoński gorący garnek z wołowiną) może zaspokoić Twoje Japońskie pragnienie w około 30 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 816 kalorii, 62g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na $9.04 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 225 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz polędwicę wołową, dashi, grzyby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Sukiyaki (Japoński Gorący Garnek Z Wołowiną), Japoński gorący garnek z wołowiną i warzywami (Sukiyaki), oraz Beef Sukiyaki Hot Pot-Harris Salat Japanese Hot Pots Cookbook dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na wolnym ogniu wymieszaj mirin, sake, dashi i cukier, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
DashiDashi
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
2
Usuń z ciepła i rezerwy.
3
Ułóż wołowinę i tofu na oddzielnych półmiskach (lub talerzach obiadowych) przykryj folią i włóż do lodówki. Ułóż grzyby, cebulę, szalotki i bok choy na półmisku i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Bok ChoyBok Choy
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4
Spłucz ryż w drobnym sitku siatkowym, aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
5
Umieścić w małym garnku i przykryć 2 szklanki wody, doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie włączyć ciepło do niskiego i przykryć szczelnie dopasowaną pokrywką. Paruj, aż cała woda zostanie wchłonięta, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Ustaw palnik butanowy lub elektryczną płytę grzejną i ostrożnie zapal.
7
Umieść grubą, dolną patelnię na palniku i wlej mieszankę sosu. Przynieś na wolnym ogniu
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Podzielić ryż między 4 małe miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Umieść talerze składników wokół palnika i gotuj podczas jedzenia, przenosząc do gotującego się bulionu i gotując do pożądanej doneness. W razie potrzeby rozbij jajko do osobnej miski, ubijaj i używaj do zanurzania gorących składników na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest David & Nadia Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 36 dolarów.
David & Nadia Chenin Blanc
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia70
Magazyn