Tradycyjne Pierogi Syberyjskie: Pelmeni

Tradycyjne Pierogi Syberyjskie: Pelmeni
Jedna porcja zawiera 91 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 36 i kosztuje 55 centów za porcję. Ten przepis z odżywionej kuchni ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz zapas wołowiny, serwatkę, mielone mięso i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Zupa Z Pierogów (Pelmeni), Tradycyjna Zupa Z Kurczaka, oraz Czeremsza (Syberyjska Sałatka Cebulowa) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
przygotowanie ciasta pelmeni
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
2
Zacznij od ciasta, powolnego i długotrwałego procesu. Wrzuć dwie szklanki mąki na blat, tworząc studnię w środku mąki i umieść sześć żółtek do studni wraz z odrobiną nierafinowanej soli morskiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
3
Wymieszaj ciasto ręcznie, dodając serwatkę i mieszając, aż nie pozostaną grudki mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
4
Umieść ciasto w przykrytej misce i pozostaw w temperaturze pokojowej przez dwa do trzech dni.Dbaj każdego dnia, aby mąki ręce, dziurkować ciasto, dodać około 1/2 do 3/4 szklanki dodatkowej mąki i zagniatać ciasto przez około pięć do dziesięciu minut.Trzeciego dnia, po tym, jak karmisz ciasto pelmeni mąką i dobrze go ugniatasz, mąka kontruje i rola ciasta w długi wąż o grubości około 1 1/2 do 2 cali.Pozostawić ciasto na odpoczynek podczas przygotowywania nadzienia pelmeni.przygotowanie pelmeni napełnianie i wykańczanie pelmeni
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Gdy ciasto pelmeni odpoczywa, połącz zmielone mięso z jedną drobno zmieloną żółtą cebulą i odstaw na bok.Szczypta około jednej skąpej łyżeczki ciasta z węża pelmeni, spłaszcz go w okrąg i rozwałkuj bardzo cienko-około 1/16 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula żółtaCebula żółta
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
6
Umieścić około jednej łyżeczki pelmeni nadzienie do środka walcowanego ciasta, złożyć na pół, zabezpieczając krawędzie pelmeni razem tak, że nie otwiera się po poddaniu rygorów wrzenia. Kontynuuj pracę ciasta pelmeni i napełniania w ten sposób, aż oba są wyczerpane.Przynieś dwie ćwiartki domowej wołowiny lub osolonej wody do wrzenia, zmniejsz ogień do gotowania na wolnym ogniu i upuść wypełnione i zabezpieczone pelmeni do garnka, aby się zagotować, pracując w partiach od sześciu do ośmiu pelmeni, aby nie przeciążyć garnka.Pozwól pelmeni gotować na wolnym ogniu w magazynie lub osolonej wodzie, aż wzniosą się na powierzchnię z własnej woli, około trzech do czterech minut, a następnie usunąć je z garnka i odstawić na bok, jak kontynuować pracę w partiach, aż gotowane wszystkie pelmeni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostra Papryka, Jeśli To Możliwe WędzonaOstra Papryka, Jeśli To Możliwe Wędzona
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Pelmeni podawać na ciepło, posypane śmietaną lub crème fraïche, świeżym pokrojonym koperkiem i doprawione do smaku z posypką nierafinowanej soli morskiej i świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje36
Ocena Zdrowia2
Magazyn