Tradycyjne Pieczywo Pita
Tradycyjne pieczywo Pita to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 40 kalorii. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 36 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, sól, skracanie warzyw i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 8%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Crumpets Fast Breads, Zajączek Wielkanocny Pieczywo, oraz Sloppy Joe Pizza breads.
Instrukcje
Posypać drożdże ciepłą wodą w misce do mieszania i odstawić, aż drożdże utworzą kremową pianę, około 5 minut.
Wymieszać w 2 szklanki mąki, sól, i skrócenie; ubić przez 2 minuty widelcem. Wymieszać w tyle z pozostałych 1 1/2 szklanki mąki w razie potrzeby.
Obróć ciasto na mąkę i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, zagniatając więcej mąki, jeśli ciasto jest lepkie. Uformuj w kulkę, przykryj ręcznikiem kuchennym i pozostaw na 15 minut w ciepłym miejscu.
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F (260 stopni C).
Podzielić ciasto na 12 równych porcji; mąki ręce i toczyć każdy kawałek w piłkę. Przykryj kulki ciasta ręcznikiem kuchennym i pozostaw na 10 minut. Spłaszczyć kulki do rundy na powierzchni mąki, przykryć ręcznikiem kuchennym, i niech reszta 10 więcej minut. Delikatnie rozwałkuj każdą kulkę ciasta w okrąg o średnicy około 6 cali na mące.
Pieczywo pita układamy w jednej warstwie na blachach do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż pieczywo pita nadmuchnie, 3 do 4 minut. Odwróć pieczywo szpatułką, wróć do piekarnika i piecz jeszcze 2 minuty.
Ostudzić na stojakach z drutu przed przecięciem pieczywa pita na pół i delikatnie oddzielając szczyty i dna, tworząc kieszenie do nadzienia.