Tradycyjne Naleśniki Na Zakwasie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj tradycyjnych naleśników na zakwasie. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 173 kalorie, 6G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 25 minut. Jeśli masz nierafinowaną sól morską, jajka, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Naleśniki z zakwasem jagodowym / z przystawką na zakwasie, Naleśniki Na Zakwasie, oraz Naleśniki Na Zakwasie.
Instrukcje
Ubić starter na zakwasie z mąką, następnie umieścić ciasto w misce do mieszania, przykryć i pozostawić do odpoczynku w temperaturze pokojowej na 8 do 12 godzin.Przebij zakwas, jeśli się podniósł, a następnie ubijaj jajka, sól i sodę oczyszczoną. Jeśli ciasto jest zbyt grube, rozetrzyj je odrobiną mleka, śmietany lub wody.Rozgrzej patelnię na średnim ogniu, Wrzuć wystarczająco dużo masła, aby zapobiec przyklejaniu się naleśników (około 1 łyżka stołowa). Gdy masło topi się, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, a następnie łyżką 1/4 szklanki ciasta do patelni. Gotuj każdy naleśnik, aż bąbelki zaczną wyrastać na powierzchnię-około 2 do 3 minut, następnie odwróć i dalej gotuj kolejne 2 do 3 minut. Kontynuuj pracę partiami, dodając więcej masła w razie potrzeby, aż ciasto zostanie wyczerpane.
Podawać na ciepło ze świeżymi owocami, masłem, śmietaną i syropem lub miodem.