Tradycyjne Galaktoboureko

Tradycyjne Galaktoboureko
Need a wegetariańska przystawka? Tradycyjne Galaktoboureko może być niesamowite przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 415 kalorii, 10g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Udaj się do sklepu i odbierz kaszę manną, jajka, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 31%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Tradycyjne Galaktoboureko, Galaktoboureko, oraz Galaktoboureko.

Instrukcje

1
Wlać mleko do dużego rondla i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia. Podczas oczekiwania na mleko się zagotować, ubić jajka, semolina, i 3/4 szklanki cukru z mikserem elektrycznym, aż dobrze wymieszane. Użyj drewnianej łyżki, aby wymieszać to z gorącym mlekiem. Gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż po prostu zacznie bąbelkować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kasza MannaKasza Manna
CukierCukier
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
3
Wyjąć z pieca i wymieszać 2 łyżki masła i 1 łyżeczkę skórki cytrynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
4
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Masło naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
Posmaruj masło na 6 arkuszy Filo i umieść je, aby ułożyć dno i boki naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FiloCiasto Filo
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Wlać mieszaninę kaszy mannej i równomiernie rozprowadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kasza MannaKasza Manna
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
7
Warstw pozostałych arkuszy ciasta filo na wierzchu, szczotkowanie każdy z roztopionym masłem, jak położyć go na.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FiloCiasto Filo
MasłoMasło
8
Posypać kilka kreski wody na górze. Użyj noża, aby przeciąć górną warstwę ciasta w ukośny wzór.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
9
Piec przez 40 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż skórka będzie złotobrązowa. Podczas gdy danie piecze, połączyć 2 szklanki cukru, wody i pozostałą skórkę z cytryny w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Gdy tylko galaktoboureko zostanie wyjęte z piekarnika, zalej go gorącym syropem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Niech ostygnie przed podaniem. Po ostygnięciu przechowywać w lodówce. Pozostanie dobry przez 4 do 5 dni.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Magazyn