Tradycyjne Ciasto Kawowe
Tradycyjne ciasto kawowe może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 383 kalorie. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 42 grosze za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, masło, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 35%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tradycyjne Ciasto Kawowe, Staromodny tort kawowy-zwieńczony polewą streusel, ten tort kawowy jest nieodparty, oraz French Coffee Cake-przygotuj domowe ciasto kawowe z łatwością w domu.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w 1/2 szklanki letniej wody.
W dużej misce powoli wlewaj gorące mleko do jaj, stale ubijając. Wymieszać w 1/2 szklanki cukru i soli.
Wymieszać w 1/2 szklanki roztopionego masła. Gdy mieszanina ma temperaturę pokojową, wlać rozpuszczone drożdże.
Dodać mąkę i dobrze wymieszać.
Ciasto wyłożyć na mąkę. Zagniatać, aż będzie gładka, około 10 do 15 minut.
Umieścić w nasmarowanej misce i przykryć.
Odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość, około 1 1/2 do 2 godzin. Rozwal ciasto. Odwróć się i odstaw ponownie na 45 minut.
W małej misce połącz 1 szklankę cukru i 3 łyżki mielonego cynamonu. Uformuj ciasto na kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę zanurzyć w roztopionym maśle i zwinąć w cukier cynamonowy. Włóż luźno do 10-calowej patelni Bundt. Przykryć i odstawić ponownie, aż podwoi objętość, około 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Piec 10 minut w nagrzanym piekarniku. Zmniejsz temperaturę do 350 stopni F (175 stopni C) i kontynuuj pieczenie aż do złotego brązu, o 30 minut więcej.