Tradycyjna Tarta Bakewell
Tradycyjna tarta Bakewell wymaga około 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Na 51 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 6. Jedna porcja zawiera 267 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka mielonych migdałów, masło, cukier drobny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Bakewell, Tarta Bakewell, oraz Tarta Bakewell dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Nasmaruj 8-calową płytkę ciasta.
Wymieszać mąkę, zmielone migdały i proszek do pieczenia; odstawić.
Rozwałkuj ciasto na ciasto na Okrągły kształt nieco większy niż talerz ciasta.
Odciąć pasek o szerokości 1/2 cala od krawędzi koła ciasta i wyrównać dolnymi bokami talerza ciasta paskiem, umieszczając ściętą stronę do góry (ciasto nie dotrze do krawędzi talerza ciasta). Zwilż Pasek wodą, a następnie umieść pozostałe koło ciasta w płytce ciasta, naciskając, aby uszczelnić krawędzie koła na pasku, w którym ciasto się nakłada. Stworzy to skorupę, która jest nieco grubsza wokół dolnych krawędzi.
Dżem truskawkowy rozprowadzić równomiernie na środku skorupy ciasta.
Masło i cukier ubić mikserem elektrycznym w misce, aż będą lekkie i puszyste.
Jajko ubić razem ze skórką z cytryny i stopniowo dodawać do masy maślanej, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Delikatnie złożyć mieszaninę mąki, łyżkę na raz, do mieszaniny jaj, składany aż tylko włączone.
Rozłóż ciasto na dżemie w skorupce ciasta.
Piec tartę w nagrzanym piekarniku, aż nadzienie będzie mocno osadzone i rumiane, około 30 minut.
Posypać cukrem cukierniczym.