Tradycyjna Lasagna
Tradycyjna Lasagna zajmuje około 1 godzina i 40 minut od początku do końca. To danie główne ma 411 kalorii, 28g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Za $1.69 za porcję, ten przepis okładki 18% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 4891 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Przynosi ci smak domu. Jeśli masz pod ręką pietruszkę, pieprz, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wiele osób naprawdę polubiło to śródziemnomorskie danie. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tradycyjna Lasagna, Tradycyjna Lasagna, oraz Najlepsza Tradycyjna Lasagne.
Instrukcje
Na dużej patelni gotuj wołowinę i kiełbasę na średnim ogniu, aż przestaną być różowe; odcedzić.
Dodaj sos pomidorowy, koncentrat pomidorowy, czosnek, cukier, przyprawy, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając.
W dużej misce połącz jajka i pietruszkę. Dodaj twarożek, ricottę i parmezan.
Rozłóż 1 szklankę sosu mięsnego w nie natłuszczonym 13-calowym. x 9-w. naczynie do pieczenia.
Warstwa z trzema makaronami, serem provolone, 2 szklankami mieszanki twarogu, 1 szklanką mozzarelli, trzema makaronami, 2 szklankami sosu mięsnego, pozostałą mieszanką twarogu i 1 szklanką mozzarelli. Na wierzch z pozostałym makaronem, sosem mięsnym i mozzarellą (danie będzie pełne).
Przykryj i piecz w temperaturze 375° przez 50 minut. Odkryć; piec 20 minut dłużej lub do podgrzania.
Odstaw na 15 minut przed cięciem.
Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese
Chianti, Montepulciano i Sangiovese to świetny wybór na Lasagne. Lasagne dobrze komponuje się ze średnim czerwonym winem o wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti pasują do rachunku. Luiano Chianti Classico Riserva z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![Luiano Chianti Classico Riserva]()
Luiano Chianti Classico Riserva
Bogate, strukturalne wino o złożonym bukiecie z aromatami dojrzałych czerwonych wiśni i fiołków, a następnie nutami skóry i białego pieprzu. Fermentowane w stali nierdzewnej wino spoczywa przez 10 miesięcy, zanim zostanie przeniesione do beczek z francuskiego i amerykańskiego dębu, gdzie leżakuje przez 12 miesięcy.