Touchdown Chili

Touchdown Chili
Przepis Touchdown Chili może zaspokoić Amerykański głód w mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 951 kalorii, 47g białka, oraz 61 g tłuszczu na porcję. Na 3,63 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka ancho chiles, mielona wołowina chuck, piwo lager i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Touchdown Chili, Pikantne Touchdown Chili, oraz Curt ' s Five Alarm Touchdown Chili Con Carne With Beans dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść ancho i guajillo chiles w małym rondlu i przykryj wywarem. Doprowadzić do niskiego wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego i gotować delikatnie 10 do 15 minut. Puree i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz GuajilloPieprz Guajillo
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
W międzyczasie rozgrzej olej w holenderskim piecu na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
3
Dodaj chorizo i zacznij renderować tłuszcz. Pat wołowinę suchą ręcznikiem papierowym i posypać solą i czarnym pieprzem przed dodaniem do holenderskiego piekarnika z Worcestershire. Gotować, aż na wołowinie rozwinie się ładny chrupiący brąz (sól pomaga zrobić ładną skórkę na mięsie).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
Starty Ser Jack, PodzielonyStarty Ser Jack, Podzielony
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
4
Dodać kolendrę, kminek, oregano, goździki, cynamon, czosnek, chile i cebula i gotować, aż cebula będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
5
Wlać piwo, aby odgazować patelnię, skrobając wszelkie brązowe kawałki, które nagromadziły się na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodać suszone chili puree, masa harina i miód. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, aby zagęścić i rozwinąć smak, 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
Goya SazonGoya Sazon
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
7
Podawać z dodatkami do wyboru.

Składniki

3suszone chili ancho, łodygi i nasionasuszone chili ancho, łodygi i nasiona7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweostra papryka, jeśli to możliwe wędzonaostra papryka, jeśli to możliwe wędzona340papryka habanerociemne piwo typu lager, np. Negra Modelociemne piwo typu lager, np. Negra Modelo2suszone guajillo lub pasilla chiles, łodygi i nasionasuszone guajillo lub pasilla chiles, łodygi i nasiona454papryka habaneroświeże Meksykańskie chorizo, usunięte osłonki lub 1/3 funta boczku, drobno posiekanegoświeże Meksykańskie chorizo, usunięte osłonki lub 1/3 funta boczku, drobno posiekanego1zostawićKolendraKolendra1szczyptaSzczypta cynamonuSzczypta cynamonu6trochę posiekanej cukiniiSól koszerna i gruby czarny pieprzSól koszerna i gruby czarny pieprz1porcja startego parmezanukolendra (około palmy)kolendra (około palmy)3Spód: okruszki z herbatników grahammasa harina lub mączka kukurydzianamasa harina lub mączka kukurydziana1porcja startego parmezanukminek (około palmy)kminek (około palmy)4goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany680papryka habaneromielona wołowina chuck (zapytaj rzeźnika o grubą mieloną)mielona wołowina chuck (zapytaj rzeźnika o grubą mieloną)0warzywo (np. szpinak)goździki mielonegoździki mielone1porcja startego parmezanu1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami6trochę posiekanej cukiniiKliny wapienneKliny wapienne6trochę posiekanej cukiniiSer Manchego lub Monterey Jack, rozdrobnionySer Manchego lub Monterey Jack, rozdrobniony1porcja startego parmezanuolej roślinny lub oliwa z oliwekolej roślinny lub oliwa z oliwek1łyżka czerwony ocet winnycebula posiekanacebula posiekana6trochę posiekanej cukiniiCebula mielona surowaCebula mielona surowa2warzywo (np. szpinak)Meksykańskie oregano (ok. 1/2 palmy)Meksykańskie oregano (ok. 1/2 palmy)6trochę posiekanej cukiniiPepitasPepitas1świeże czerwone Fresno lub Jalapeno chile, sadzone i posiekane, lub pokrojone w plastry z nasion na dodatkowe ciepłoświeże czerwone Fresno lub Jalapeno chile, sadzone i posiekane, lub pokrojone w plastry z nasion na dodatkowe ciepło6trochę posiekanej cukiniiKwaśna śmietanaKwaśna śmietana6trochę posiekanej cukiniiZmiażdżona tortilla lub inne chipsy, takie jak FritosZmiażdżona tortilla lub inne chipsy, takie jak Fritos591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweSos WorcestershireSos Worcestershire6trochę posiekanej cukiniiMarynowane pokrojone jalapenos lub posiekane giardiniera mixMarynowane pokrojone jalapenos lub posiekane giardiniera mix

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Juve y Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Blady Złoty Kolor, ta Cava ma aromaty dojrzałych białych brzoskwiń, opiekanej bagietki z nutami cytrusów i moreli. Podniebienie jest bogate i szerokie o smaku zielonego jabłka, jaśminowej zielonej herbaty i prażonych migdałów. Ten Brut nature cava jest niezwykle wszechstronny, ponieważ nie dodaje się dawki, więc kwasowość i pęcherzyki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane Dania: krewetki czosnkowe, okoń morski marynowany w miso, tuńczyk inkrustowany sezamem, Kurczak tikka masala i Jamon Iberico.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn