Tosty Z Orzechów Laskowych Focaccia
Przepis tosty z orzechów laskowych focaccian jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten chleb ma 206 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz drożdże, wodę, olej z orzechów laskowych i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ciasto Tostowo-Orzechowe, Prażone Masło Migdałowo-Orzechowe, oraz Przepis na tosty z orzechami laskowymi.
Instrukcje
Połączyć 1/2 szklanki wody, cukier i drożdże w dużej misce, mieszając trzepaczką; odstawić 10 protokół.
Dodać pozostałe 3/4 szklanki wody i 1 łyżkę oleju z orzechów laskowych, mieszając trzepaczką. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodaj 1 szklankę mąki, 1 łyżeczkę soli i zmieloną gałkę muszkatołową, mieszając, aby połączyć. Wymieszać w 2 1/2 szklanki mąki. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 8 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie). Ułóż rodzynki na cieście i delikatnie zagniataj 4 do 5 razy lub tylko do momentu, aż rodzynki zostaną włączone do ciasta.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Włączyć ciasto się w 13 x 9-calowe naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania; delikatnie rozciągnąć ciasto do krawędzi naczynia. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, przez 30 minut lub do podwojenia rozmiaru.
Odkryj ciasto. Zrób wgłębienia w wierzchu ciasta za pomocą uchwytu drewnianej łyżki lub opuszków palców.
Połączyć 1 łyżeczkę wody i białka jajka; lekko posmarować ciasto.
Posypać orzechami. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru.
Wyjąć ciasto i skropić 2 łyżeczkami oleju z orzechów laskowych.
Posypać ciasto pozostałą 1/2 łyżeczki soli.
Piec w temperaturze 400 przez 24 minuty lub do złotego koloru.
Skropić chleb pozostałym 1 łyżeczką oleju z orzechów laskowych; lekko ostudzić.