Tosty Quinoa z Chiles i kukurydzy
Jedna porcja zawiera 201 kalorii, 8G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 minut. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, bulion z kurczaka, papryka jalapeño, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczone pomidory z komosą ryżową, kukurydzą i Zielonymi Chilami, Rozjaśniona Sałatka Quinoan i kukurydza z prażonymi pestkami dyni, oraz Sałatka Ziemniaczana Yukon Gold Z Chili, Kolendrą I Tostowym Kminkiem.
Instrukcje
Dodaj quinoa do garnka 2-quart z pokrywką szczelnie dopasowane, i umieścić patelnię na dużym ogniu. Zawirować quinoa na patelni Toast równomiernie. Gdy ziarna są pachnące i trzeszczą, usuń z ognia.
Dodaj kminek, sól i kakao, a następnie powoli dodaj bulion (uważaj, może się zagotować).
Umieść patelnię na dużym ogniu, a następnie doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, pod przykryciem, przez 15 minut lub do momentu wchłonięcia cieczy.
Wymieszać w kukurydzy i papryki jalapeo; przykryć i gotować przez 2 Więcej minut. Wymieszaj szalotki i sok z limonki.