Tosty pomidorowe Texas z pieczonym czosnkiem i domową ricottą
Teksański Tost pomidorowy z pieczonym czosnkiem i domową ricottą może być tylko lacto ovo vegetarian przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 399 kalorii, 13g białka, oraz 27g tłuszczu. Za 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, mleko, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny i 15 minut. Z łyżką wynik 60%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pieczony Czosnek I Koperek Ricotta Do Smarowania, Pieczony Czosnek I Pasta Pomidorowa, oraz Domowej Roboty Texas Chips Z Guacamole Spread.
Instrukcje
Połącz olej i czosnek w małym rondlu, zmniejsz ogień i odstaw, aż czosnek wypłynie, około 30 minut.
Zdejmij z ognia i ostudź.
Usuń czosnek z oleju i umieść w małej misce.
Dodaj 1/4 szklanki ugotowanej oliwy z oliwek i szczyptę soli do miski i rozgnieć widelcem, aż będzie grubo wymieszany. Zarezerwuj pozostały olej do innych zastosowań (w tym do pieczenia tostów Texas).
Połącz mleko i maślankę w ciężkim rondlu, włącz ogień na średnio-niski. Mieszając bardzo od czasu do czasu, sprawdzaj temperaturę, aż mieszanina osiągnie 180 stopni F. (Jeśli nie masz termometru, uważaj, aby twaróg zaczął się formować, zmniejsz ogień i gotuj przez kolejne 5 minut.)
Zdejmij garnek z ognia i pozostaw mieszaninę na 1 godzinę, aby twaróg w pełni się rozwinął. W tym czasie nie mieszaj mieszaniny.
Wyłóż durszlak lub inny duży sitko gazą i ustaw na dużej misce. Delikatnie kadzi lub wlać mieszaninę na gazę. Pozwól serwatce spłynąć z twarogu i zbierz w misce poniżej. (Serwatkę można zapisać do innych zastosowań, głównie do wszystkiego, do czego można użyć maślanki). Po około 1 godzinie odsączania przełóż twaróg do małej miski i dopraw solą. (Jeśli preferowana jest bardziej kremowa konsystencja, do ricotty można dodać kilka łyżek śmietany, aby ją poluzować)
Podgrzej ciężką patelnię lub patelnię na średnim ogniu przez kilka minut.
Dodaj 2 łyżki zarezerwowanej oliwy z oliwek z pieczonego czosnku na patelnię, a następnie dodaj kromkę chleba. Gdy jedna strona osiągnie głęboki złocistobrązowy kolor, Usuń plasterek z patelni.
Dodaj jeszcze 2 łyżki oleju na patelnię i przystąp do smażenia drugiej strony chleba. Gdy osiągnie głęboki złoty kolor, wyjmij z patelni i posyp solą. Powtórz z pozostałymi plasterkami.
Pokrój pomidory na grube plastry i posyp solą.
Posmaruj tosty z Teksasu 2 łyżkami prażonego czosnku. Ułóż plastry pomidora na kromce tostów (1 pomidor na plasterek).
Umieść kilka małych porcji ricotty na pomidorach. Na wierzch z bazylią.
Posyp większą ilością soli i odrobiną świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Jedz.