Tosty lody waniliowe z prażonymi śliwkami
Tosty Vanillan lody z prażonymi śliwkami może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 115 g tłuszczu, oraz w sumie 1610 kalorii. Na $7.49 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, mielony imbir, waniliową fasolę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Lato. Przynosi wam poważne jedzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Streusel-Prażone śliwki z lodami waniliowymi, Tosty Coconut Cold Brew Bananan Ice Cream, oraz Lody Waniliowe Chai.
Instrukcje
Połącz cukier, sól, fasolę waniliową i wodę w średnim rondlu i ustaw na dużym ogniu. Pozostawić do gotowania, aż bulgotanie spowalnia i cukier zaczyna karmelizować, o 10 protokół. Obniżyć ogień i uważnie obserwować, gdy karmel jest kolor koniczyny miodu, zdjąć z ognia całkowicie i powoli i ostrożnie wlać mleko i śmietanę. Ustawić na małym ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż wszystkie zajęte karmelu topi się i płyn jest jednolity kremowy kolor miodu.
Żółtka umieścić w średniej misce do miksowania i ubijać, aby lekko zmiksować. Powoli wlać gorący płyn do żółtek, stale ubijając, a następnie ponownie umieścić mieszaninę na patelni i gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż do uzyskania wystarczającej grubości, aby pokryć tylną część łyżki. Natychmiast przejść przez drobny sitko z siatki i schłodzić przez co najmniej 12 godzin. Przetworzyć w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta i pozostawić ubijane lody w zamrażarce na co najmniej 2 godziny przed zbieraniem.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 204°.
Umieść cukier, sól i wodę w garnku ovensafe lub holenderskim piekarniku i umieść na średnim ogniu, gotując do złotego koloru, około 8 minut.
Zdjąć z ognia i ostrożnie dodać śliwki, przyprawy i bourbon. Wróć do ognia i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż jakikolwiek skonfiskowany karmel stopi się, a śliwki będą soczyste.
Wstawić do piekarnika na 10 minut, następnie wyjąć i pozostawić do ostygnięcia przed polaniem na miarki lodów. Wszelkie resztki można schłodzić i przepakować w kuchence mikrofalowej lub na płycie kuchennej w celu uzyskania przyszłych porcji lodów.