Tosty jęczmień, fasolka szparagowa i sałatka Shiitake z tofu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj tosty jęczmień, fasola szparagowa i sałatka Shiitake z tofu spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 286 kalorii, 11g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 3,16 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz nektar z agawy, zieloną cebulę, sos sojowy o niższej zawartości sodu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka z tofu, zielonej fasoli i Shiitake, Kolacja: Tofu, zielona fasola i sałatka Shiitake, oraz Sałatka Z Zielonej Fasoli, Pszenicy I Jęczmienia dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować tofu, umieść plastry tofu na kilku warstwach ręczników papierowych; przykryj dodatkowymi ręcznikami papierowymi. Top z deską do krojenia; umieść ciężką patelnię na górze deski do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Ręczniki Papierowe
Patelnia
2
Odstawić 45 minut, naciskając od czasu do czasu.
3
Pokrój każdy plasterek tofu na 10 kostek; ułóż w jednej warstwie w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
4
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
W małej miseczce połącz brązowy cukier i kolejne 4 składniki (przez czosnek).
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)
6
Wlać mieszaninę cukru na Tofu w naczyniu,i włączyć do Płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
7
Odstawić na 25 minut. Ułóż Tofu w jednej warstwie na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
8
Piec w temperaturze 375 przez 35 minut, obracając po 15 minutach. Całkowicie fajne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
9
Aby przygotować sałatkę, podgrzej 1 łyżeczkę oleju sezamowego w ciężkim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
10
Dodać jęczmień do patelni; gotować 3 protokół lub do lekko tosty, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Dodać 5 szklanek wody i 1/2 łyżeczki soli; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 45 minut lub aż jęczmień będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień
Woda
Sól
12
Odcedzić; całkowicie schłodzić.
13
Umieścić jęczmień w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)
14
Fasolkę szparagową gotować we wrzącej wodzie przez 4 minuty lub aż będzie chrupiąca-miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Szparagowa
Woda
15
Odcedzić i zanurzyć fasolkę szparagową w lodowatej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Szparagowa
Woda
16
Dobrze osuszyć; osuszyć.
17
Dodać fasolę do jęczmienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień
Fasola
18
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Grilla
19
Umyj czubki grzybów 2 łyżeczkami oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Olej Do Smażenia
20
Dodać grzyby do patelni, naoliwione bokiem w dół. Gotować 5 minut lub aż rumiane.
Dodaj tofu, grzyby i zieloną cebulę do mieszanki jęczmienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Grzyby
Jęczmień
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
23
Pozostałe 1 łyżka oleju, ocet ryżowy, 2 łyżki sosu sojowego, nektar z agawy lub miód, starty imbir i mielony czosnek połączyć w małej misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Ryżowy
Czosnek Mielony
Agawa
Sos Sojowy
Imbir
Miód
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)
24
Skropić mieszankę jęczmienia w misce; dobrze wymieszać, aby połączyć.