Tosty francuskie z masłem jagodowym

Tosty francuskie z masłem jagodowym
Francuskie tosty z masłem jagodowym to amerykański przepis, który serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 764 kalorie. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 50 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pół na pół, syrop klonowy, masło i kilka innych rzeczy do zrobienia dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Tosty francuskie z masłem jagodowym, Jagodowe Tosty Francuskie Stratas, oraz Jagodowe Francuskie Tosty Muffinki.

Instrukcje

1
W przypadku masła jagodowego: w oddzielnych partiach ubić 2 patyczki masła na wysokości w misce miksera stojącego za pomocą nasadki trzepaczki. Przełącz na mocowanie wiosła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
JagodyJagody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
TrzepaczkaTrzepaczka
1 Mały Bakłażan (ok. 0,5 Kg), Obrany I Pokrojony W Kostkę1 Mały Bakłażan (ok. 0,5 Kg), Obrany I Pokrojony W Kostkę
2
Dodać jeżyny. Włącz mikser do niskiego poziomu tylko na około 5 sekund, wystarczająco długo, aby jagody zaczęły się mieszać i rozpadać, ale nie tak długo, że zamienia się w bałagan. Wyczyść miskę miksera i załączniki i powtórzyć z pozostałymi 2 patyczkami masła i malin.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
MalinyMaliny
JagodyJagody
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 Mały Bakłażan (ok. 0,5 Kg), Obrany I Pokrojony W Kostkę1 Mały Bakłażan (ok. 0,5 Kg), Obrany I Pokrojony W Kostkę
3
Z każdej partii, włączyć masło jagodowe się na długi arkusz folii z tworzywa sztucznego ustawione na długim arkuszu folii. Najpierw uszczelnij folię wokół cylindra, a następnie zabezpiecz folię wokół niego. Przekręć końce, stopniowo zwiększając nacisk podczas skręcania, aby cylinder był napięty. Gdy będzie to ładny, zgrabny cylinder folii, włóż do zamrażarki na 30 minut, aby szybko ją zestalić. Następnie przenieś do lodówki, aż będziesz gotowy do użycia. Masło powinno być bardzo twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
JagodyJagody
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Pokroić chleb w plastry grubości 1/2 cala. W naczyniu ubić żółtka z pół na pół, cukrem, wanilią i skórką z cytryny. Kromki chleba zanurzyć w mieszaninie jaj, pokrywając obie strony. Następnie wyjąć z naczynia i odstawić. Powtarzaj, aż cały chleb będzie pokryty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
ChlebChleb
CukierCukier
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Podgrzej żeliwną patelnię lub patelnię na średnim ogniu. Skwierczeć trochę masła na patelni, gdy gorące. Gotować francuskie tosty po obu stronach, aż złoty kolor będzie brązowy, uważając, aby nie spalić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Wyjąć masło jagodowe z lodówki. Rozpakuj jeden koniec i pokrój kilka plastrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
4
Kłaść po jednym plasterku na każdą porcję tostów francuskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
TostyTosty
5
W razie potrzeby posypać cukrem pudrem, a następnie skropić syropem klonowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Syrop KlonowySyrop Klonowy
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn