Tosty Francuskie Z Gałką Muszkatołową

Gałka muszkatołowa-powlekane kremowe francuskie tosty może być tylko poranny posiłek, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 305 kalorii, 7G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 47 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pół na pół, jajka plus 3 żółtka, cukier puder i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Tost Cynamonowy Crunch ® Coated Apple Faszerowane Francuskie Tosty, Boczek Smażony Chrupiące Powlekane Tosty Francuskie, oraz Tosty Francuskie Z Sosem Jagodowym W Sosie Orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić chleb w grube plastry trochę nieśmiały 1 cal (patrz uwaga). Ułóż chleb w jednej warstwie na patelni o wymiarach 13 na 9 cali, w razie potrzeby używając dodatkowej kwadratowej patelni o wymiarach 8 cali.
Ubij jajka, żółtka i sól razem w średniej misce przez 1 do 2 minut, lub do momentu, gdy będą lekkie, pieniste i całkowicie gładkie. (Nie powinno być żadnych kawałków jajka lub sztywność pozostałych, albo będziesz miał kawałki gotowanego jajka na grzance.)
Ubić na pół i pół, jogurt, cukier granulowany i 2 łyżeczki gałki muszkatołowej, aż dobrze wymieszane.
Na chleb wlać masę jajeczną. Przykryć folią i przechowywać w lodówce na noc, ostrożnie obracając chleb raz lub dwa razy, jeśli to możliwe.
Gdy jesteś gotowy do gotowania, rozgrzej elektryczną patelnię nonstick do 177° lub podgrzej patelnię nonstick na średnim ogniu. Lekko szczotkować patelnię lub patelnię z odrobiną masła i gotować chleb w partiach przez 6 do 8 protokół lub aż złoty kolor na zewnątrz, ale nadal miękkie w środku, obracając raz. Dostosuj ciepło w razie potrzeby.
Podczas smażenia chleba wymieszaj cukier puder i 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej i włóż do sitka o drobnych oczkach.
Posypać gorące francuskie tosty mieszaniną cukru pudru i służyć posypane syropem klonowym lub konfitury.
Chleb jest grubo krojony, więc środek każdego kawałka pozostanie kremowy, ale jeśli plasterki są zbyt grube, środek nie będzie gotować w czasie, który zajmuje gotować na zewnątrz.
From Chicken and Egg: A Memoir of Suburban Homesteading with 125 Recipes by Janice Cole. Copyright © 2011 by Janice Cole; photographs copyright © 2011 by Alex Farnum. Wydany przez Chronicle Books LLC.