Tosty Foie Gras z zielenią i glazurą Verjus Port

Tosty Foie Gras z zielenią i glazurą Verjus Port
Tosty Foie Gras z zielenią i glazurą Verjus Port to bezmleczne przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 125 kalorii. Na 7,28 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka belgijskiej endywii, sok z cytryny, frisée i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Foie Gras toasty z Sauternes Geleé, Pierogi foie Gras z foie gras, oraz Zupa grochowa z Foie Gras.

Instrukcje

1
Doprowadzić verjus, Port, i cukier do wrzenia w 1-quart ciężki rondel, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie gotować, aż syropy i zredukowane do około 1/3 szklanki, 8 do 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
VerjusVerjus
CukierCukier
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1
W misce ubijamy ocet, sól i pieprz, następnie w wolnym strumieniu dodajemy olej z orzechów włoskich, ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Z Orzechów WłoskichOlej Z Orzechów Włoskich
OcetOcet
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Tuż przed podaniem, wrzucić frisée, endywia, i radicchio w misce z wystarczającą ilością vinaigrette do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
RadicchioRadicchio
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Umieść stojak piekarnika w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Kromki chleba tostowego na blasze do pieczenia, obracając się raz, aż blady złoty, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Pokrój foie gras terrine na 12 plastrów (o grubości około 1/4 cala) i umieść po jednym na każdym toście (przycinaj tosty do rozmiaru foie gras, jeśli chcesz).
Składniki, których będziesz potrzebować
Foie GrasFoie Gras
TostyTosty
4
Posypać lekko fleur de sel, a następnie o połowę tosty po przekątnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fleur De SelFleur De Sel
5
Odstawić tosty, luźno przykryte folią, na 5 do 10 minut, aby doprowadzić foie gras do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Foie GrasFoie Gras
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
6
Na każdy z 12 talerzy kładziemy 1 grzankę z foie gras i skropimy polewą Porto, następnie sałatkę dzielimy między talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Foie GrasFoie Gras
GlazuraGlazura
TostyTosty
PortPort
1
* Glazura i winegret mogą być wykonane 4 godziny wcześniej i przechowywane oddzielnie, pokryte, w temperaturze pokojowej.* Tosty Foie gras można przygotować 1 godzinę wcześniej i przechowywać, przykryte folią, w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Foie GrasFoie Gras
GlazuraGlazura
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje12
Ocena Zdrowia70
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn