Tosty Farro i szalotki z kalafiorem i jajkiem
Ten wegetariański przepis służy 1 i kosztuje $9.19 za porcję. Jedna porcja zawiera 1940 kalorie, 52g białka, oraz 105 g tłuszczu. Jeśli masz różyczki kalafior, oliwa z oliwek, pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Tostowany ryż jaśminowy z grillowanymi szalotkami, Mąka z manioku tostowego z jajkami i szalotkami, oraz Smażone Gnocchi z brązowego masła z grillowaną kukurydzą + szalotki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu roztopić 3 łyżki masła.
Dodaj szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 2 protokół.
Dodać farro, doprawić solą i pieprzem i gotować przez 1 minutę, mieszając.
Dodać 1/2 szklanki wywaru i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż do wchłonięcia. Kontynuuj dodawanie wywaru po 1/2 szklanki na raz, często mieszając, aż do wchłonięcia, zanim dodasz więcej. Farro jest zrobione, gdy jest al dente, około 30 minut.
Na średniej patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać kalafior, doprawić solą i pieprzem i gotować na dużym ogniu do miękkości i rumiane w miejscach, o 5 protokół.
Dodać kalafior do farro wraz z octem i pozostałe 2 łyżki masła. Doprawić solą i ogrzać.
Doprowadzić rondel z wodą do wrzenia.
Dodać jajka i gotować przez 4 protokół.
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą. Łyżka farro do 8 misek. Jajka obrać i ostrożnie usunąć białka, aby żółtka były całe. Ostrożnie umieścić nienaruszone żółtka w środku każdej miski farro; wyrzucić białka.