Tostadas z kurczakiem w sosie chili i limonkowym
Chili-Lime Chicken Tostadas to bezglutenowy, bezmleczny i cały przepis 30 z 5 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 80 g białka , 17 g tłuszczu i łącznie 596 kalorii . Za 3,85 USD za porcję ten przepis pokrywa 32% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako dość drogi przystawka. Ten przepis lubi 55 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 10 minut . Jeśli masz połówki piersi kurczaka, chili w proszku, sok z limonki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Taste of Home. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 91% . Ta ocena jest doskonała. Tostady z kurczakiem z rożna i fasolą , tostady z ceviche i tostady wegetariańskie są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W 4-qt. wolnowarze wymieszaj kurczaka i cebulę. W małej misce wymieszaj zielone papryczki, sok z limonki, proszek chili i czosnek; zalej kurczaka. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 5-6 godzin lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Wyjmij kurczaka; lekko ostudź. Odłóż 2/3 szklanki soków z gotowania. Wylej pozostałe soki. Rozdrobnij kurczaka dwoma widelcami i włóż z powrotem do wolnowaru. Wymieszaj z zachowanymi sokami z gotowania.
Posmaruj tostady fasolą smażoną, posyp kurczakiem.
Dodaj warstwę kapusty, sera, salsy, śmietany, oliwek i guacamole, jeśli chcesz.