Toskański stek Porterhouse z czerwonym winem-pieprzowy Jus

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj toskańskiego steku Porterhouse z czerwonym winem-pieprzowym Jus. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1070 kalorii, 74g białka, oraz 76 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 9,12 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka stek z porterhouse, masło, wino o średniej zawartości i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Stek Porterhouse z masłem Herbed, Stek Porterhouse z masłem Herbed, oraz Stek Porterhouse Z Sosem Rouille dla podobnych receptur.
Instrukcje
Niech stek siedzieć w temperaturze pokojowej 15 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 232°.
Stek osuszyć i doprawić obie strony pieprzem i koszerną solą.
Rozgrzać olej i 1 łyżka masła na patelni na średnim ogniu, aż masło się rozpuści.
Dodaj rozmaryn, tymianek i czosnek i gotuj na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zioła i czosnek będą pachnące, około 1 minuty.
Dodać stek i gotować, aż ładnie rumiane, o 3 protokół na stronie.
Przenieść patelnię do piekarnika i gotować, aż natychmiastowy odczyt rejestry termometr 43° dla średnio rzadkie, o 5 minut (lub 120 ° F dla średnich, o 10 minut).
Przenieść stek z szczypcami do małego talerza, rezerwując patelni, i niech reszta 10 minut.
Podczas odpoczynku stek, wylać olej z patelni, pozostawiając czosnek i zioła na patelni.
Dodaj wino i gotować na średnim ogniu, skrobanie się rumiane kawałki, aż zmniejszy się o połowę, o 2 protokół.
Dodaj bulion z kurczaka i wszelkie soki mięsne z półmiska i gotować, aż zmniejszy się o połowę, 5 do 6 protokół.
Ubijamy pozostałe 2 łyżki masła do momentu włączenia, następnie doprawiamy solą i utrzymujemy ciepło.
Przenieś stek na deskę do krojenia i odetnij mięso z obu stron kości (powinieneś mieć dwa solidne kawałki steka). Cienko pokroić każdy kawałek, a następnie przełożyć plastry wokół kości na talerzu.
* Grubo zmiażdżyć ziarna pieprzu z moździerzem i tłuczkiem lub umieścić ziarna pieprzu w zamykanej plastikowej torbie i grubo zmiażdżyć je z dnem ciężkiej patelni, pounder mięsa lub wałka do ciasta.* Kiedy przyrumienisz stek, nie ruszaj go.
Niech gotuje niezakłócony (tylko odwrócić go raz), tak, że ładne ciasto tworzy.