Toskańska zupa z białej fasoli emerila z brokułami Rabe

Toskańska zupa z białej fasoli emerila z brokułami Rabe
Toskańska zupa z białej fasoli emerila z brokułami Rabe może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 322 kalorie, 14g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 13. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka drobno pokrojonej w kostkę cebuli, Skórka z sera parmigiano-reggiano, fasola i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 20 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Toskańska zupa z białej fasoli z brokułami Rabe – zupełnie inny Twist na zupie jarzynowej, Zupa brokułowa Rabe i biała fasola, oraz Toskańska Biała Fasola I Brokuły Rabe.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek w garnku 8-quart zupa lub garnek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodać cebulę, seler, papryka, 1 łyżeczka soli, i łyżeczka czarnego pieprzu i gotować, mieszając, aż warzywa będą miękkie, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
3
Dodać czosnek, suszone włoskie zioła i pokruszony czerwony pieprz i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 łyżeczka Startego Sera Romano1 łyżeczka Startego Sera Romano
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
4
Dodać bulion, fasolę, skórkę parmezanu, liść laurowy i wodę i doprowadzić do niskiego wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu delikatnie i gotować, częściowo pokryte i mieszając od czasu do czasu, aż fasola będzie miękka, 45 do 60 protokół.Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść około 1 szklankę fasoli z garnka do małej miski i rozgnieść je z tyłu łyżki. Do zupy wrzucić puree fasolowe i dodać pozostałą 1 łyżkę soli. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu i nadal gotować, odkryte, aż bulion lekko zgęstnieje, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Dodać pozostały czarny pieprz, brokuły rabe, i rozmaryn gałązka i nadal gotować, aż brokuły rabe jest po prostu miękkie, o 5 protokół. Wymieszaj skórkę z cytryny i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuł RabeBrokuł Rabe
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
6
Usuń skórkę parmezanu, liść laurowy i gałązkę rozmarynu i wyrzuć je.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
7
Zupę podawać w szerokich, płytkich miseczkach, przyozdobionych startym parmezanem i mżawką oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Składniki

1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczerwona papryka pokrojona w kostkęczerwona papryka pokrojona w kostkę1Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.brokuły rabe, twarde końce łodygi przycięte, posiekane na kawałki wielkości kęsabrokuły rabe, twarde końce łodygi przycięte, posiekane na kawałki wielkości kęsa2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweseler pokrojony w kostkęseler pokrojony w kostkę2Średnia żółta cebula, posiekanabulion z kurczaka lub bulion z kurczaka w puszkach o niskiej zawartości sodubulion z kurczaka lub bulion z kurczaka w puszkach o niskiej zawartości sodu0Batoniki toffi Heathkruszony czerwony pieprzkruszony czerwony pieprz1sprigrozmaryn świeżyrozmaryn świeży23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszone włoskie ziołasuszone włoskie zioła2Batoniki toffi Heathświeżo wyciśnięty sok z cytrynyświeżo wyciśnięty sok z cytryny1Starta skórka z cytrynyStarta skórka z cytryny23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)13krewetki i żyłkiOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do skropieniaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do skropienia4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę1Skórka z sera Parmigiano-Reggiano, około 1 × 3 caleSkórka z sera Parmigiano-Reggiano, około 1 × 3 cale3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweounces parmigiano-ser Reggiano, drobno starty (oounces parmigiano-ser Reggiano, drobno starty (o12 łyżeczki czosnku w proszkusól do obramowania szkłasól do obramowania szkła9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.suszona biała fasola (cannellini, baby lima lub great Northern), opłukana, zbierana, namoczona przez noc i osuszonasuszona biała fasola (cannellini, baby lima lub great Northern), opłukana, zbierana, namoczona przez noc i osuszona
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje13
Ocena Zdrowia38
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn