Toskańska zupa fasolowa z Prosciutto i tartym Parmigiano-Reggiano

Toskańska zupa fasolowa z Prosciutto i tartym Parmigiano-Reggiano
Toskańska zupa fasolowa z Prosciutto i tartym Parmigiano-Reggiano może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1658 kalorii, 105g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 3,38 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 60% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, liście tymianku, kapustę napa i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Zucchine Al Forno Con Parmigiano-Reggiano E Prosciutto, Figi i Prosciutto z miętą i ogolonym Parmigiano-Reggiano, oraz Toskańska zupa z białej fasoli z Prosciutto.

Instrukcje

1
Połącz fasolę i płyn z czosnkiem, solą, tymiankiem, bazylią i 2 szklankami wody w dużym rondlu i zagotuj na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, aby stopić smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
BazyliaBazylia
FasolaFasola
TymianekTymianek
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Usuń około 1 1/2 szklanki fasoli, zwracając czosnek lub bazylia do rondla. Użyj blendera zanurzeniowego, aby przecier pozostałą fasolę w garnku, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
BazyliaBazylia
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
GarnekGarnek
3
(Alternatywnie, niech zupa ostygnie lekko, a następnie przenieść ją do blendera lub robot kuchenny i przecier, trzymając pokrywkę mocno tak, aby gorący płyn nie rozpryskuje się.) Wymieszać zarezerwowaną fasolę i kapustę i w razie potrzeby rozrzedzić zupę wodą. Gotuj zupę na średnim ogniu, aż kapusta zwiędnie i będzie lekko miękka, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
FasolaFasola
WodaWoda
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Podziel zupę równomiernie pomiędzy cztery duże talerze zupy lub miski, wypełniając je tuż poniżej krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Każdą porcję skropić wysokiej jakości oliwą z oliwek i zetrzeć na nich cienką warstwę parmezanu. Porwij jeden kawałek prosciutto na kilka kawałków i rozłóż kawałki na jedną miskę zupy; powtórz z pozostałymi plastrami prosciutto.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
ProsciuttoProsciutto
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Nancy Silverton i jej mąż, Mark Peel, są właścicielami i prowadzą restaurację Campanile oraz La Brea
7
Piekarnia w Los Angeles. Jest autorką ciastek Nancy Silverton z La Brea
8
Piekarnia (nominowana do nagród Julia Child i James Beard) oraz desery. Mieszka w Los Angeles. Carolynn Carreño jest dziennikarką nagrodzoną nagrodą Jamesa Bearda i współautorką 100 Ways To Be Pasta, Once Upon a Tart i A Twist of the Wrist. Mieszka w Los Angeles i Nowym Jorku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia47
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn