Toskańska pierś z indyka z sosem szałwiowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj toskańską pierś z indyka z sosem szałwiowym. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 71g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 640 kalorii. Na 4,18 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka indyka, sól i pieprz, marchew, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać okruchy chleba można śledzić to danie główne z Czekoladowy Chleb Bananowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczona z szałwii pierś z indyka i sos, Cytrusowo-szałwiowa Pieczona pierś indyka z sosem: mały tłum, oraz Pieczona pierś z indyka z chlebem kukurydzianym-farsz z szałwii i sos Brandy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni, gotować pancetta na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 6 protokół.
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż pancetta i cebula są rumiane, 6 do 7 protokół.
Dodać czosnek, tymianek i szałwię i gotować przez 1 minutę. Wymieszać z bułką tartą i doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć do miski do ostygnięcia.
Połóż pierś indyka na powierzchni roboczej, od strony skóry w dół. Ostrożnie usuń chrząstkę w środku; uważaj, aby nie przeciąć skóry. Złóż oferty na zewnątrz, utrzymując je przyczepione. Przykryj indyka folią i spłaszcz go do nawet 1 1/4 cala za pomocą funta do mięsa. Indyka doprawić solą i pieprzem, równomiernie rozprowadzić farsz na mięsie. Na początku odpokutować pierś z indyka na zwartą pieczeń. Zawiąż pieczeń w 5 miejscach sznurkiem kuchennym.
Linia 9-na-13-calowy patelni z plasterkami pancetta. Na patelni rozsypać cebulę, marchew, całe liście szałwii i gałązki tymianku i ułożyć indyka na wierzchu. 1 łyżkę masła natrzeć na indyka i doprawić solą i pieprzem.
Indyka pieczemy na środku piekarnika przez 30 minut.
Dodaj 1 szklankę wody do patelni i posmaruj indyka pozostałą 1 łyżką masła. Piecz przez 45 minut dłużej, lub do momentu, w którym termometr natychmiastowy włożony w najgrubszą część rejestruje 140; w razie potrzeby dodaj więcej wody do patelni.
Przenieś indyka na deskę do rzeźbienia.
Do miski wlać soki z patelni. Łyżka off tłuszczu, rezerwując 2 łyżki w małej misce. Mąkę wymieszać z tłuszczem, aby uzyskać pastę.
Ustawić patelnię na umiarkowanie wysokim ogniu. Kiedy zacznie skwierczeć, dodaj wino i gotuj, aż odparuje, skrobając patelnię.
Przenieść zawartość patelni do dużego rondla.
Dodać wywar z indyka i soki z patelni i doprowadzić do wrzenia. Dusić do zmniejszenia do 3 filiżanek, o 25 protokół. Odcedź ciecz, mocno naciskając na ciała stałe i wróć do rondla. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, ubić w pastie mąki i gotować przez 5 minut.
Tymczasem, na małej patelni, gotować posiekaną pancetta na umiarkowanym ogniu, aż rumiane, o 4 protokół.
Dodać posiekaną szałwię i gotować, aż pachną.
Dodać pancettę do sosu i doprawić solą i pieprzem.
Odrzuć sznurki i pokroić indyka w 1/3-calowe plastry. Ułóż plastry na talerzu i podawaj sos osobno.