Torty Z Twardej Polenty

Torty Z Twardej Polenty
Twarde ciasta Polenta to bezglutenowy przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 302 kalorie, 5G białka, oraz 21g tłuszczu. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 4% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 7 osób było pod wrażeniem tej receptury. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz parmigiano, pieprz cayenne, mascarpone i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 30% to danie jest raczej złe. Spróbuj Torty Z Twardej Polenty, Twarde ciasta Polentowe z Taleggio i pomidorkami Cherry, oraz Maślanka-szkliwione mini ciasta figowe z sosem waniliowym podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W rondlu połączyć mleko, wodę, zatokę i cayenne. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na małym ogniu i obficie doprawić solą. Przyprawa przyprawa do krawędzi zbyt słone. Aby to zrobić, musisz smakować tak, jak idziesz. Polenta działa jak gumka do soli, jeśli nie przyprawisz tu obficie, nigdy się po niej nie pozbędziesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
PolentaPolenta
WodaWoda
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Gdy ciecz jest wrzenia i jest odpowiednio przyprawione, posypać w polenta ubijając stale. Po połączeniu polenty przełącz się na drewnianą łyżkę i często mieszaj, aż polenta stanie się gruba. Spróbuj polenty, aby sprawdzić, czy się ugotowała. Jeśli nadal jest mięsny i ziarnisty, dodaj trochę mleka lub wody i ugotuj go do gęstej konsystencji. Powtarzaj ten proces, w razie potrzeby, aż polenta będzie gładka na języku, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
WodaWoda
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Usuń liść laurowy i wymieszaj posiekaną szałwię i mascarpone.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Liście LauroweLiście Laurowe
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
5
Linia A 7 na 7-calowa kwadratowa patelnia z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
PatelniaPatelnia
6
Polenta wlać do przygotowanej patelni. Przykryj wierzch bardziej plastycznym wygładzeniem na powierzchni polenty. Schłodzić w lodówce, dopóki nie będzie to potrzebne. (Wszystko to można zrobić z wyprzedzeniem, tak jak wczoraj! Super!)
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Gdy jest gotowa do użycia, wyjąć polentę z patelni i pokroić w pożądane kształty. Posmarować nieprzywierającą patelnię oliwą z oliwek i doprowadzić do średnio wysokiej temperatury. Gdy patelnia jest gorąca i zaczyna trochę palić, dodaj kształty polenty. Polenta ugotować z obu stron i zakończyć posypując odrobiną startego Parmigiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Przełożyć na półmisek i podawać na gorąco.
9
Co za kukurydza!!!!
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn