Torty Z Twardej Polenty
Twarde ciasta Polenta to bezglutenowy przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 302 kalorie, 5G białka, oraz 21g tłuszczu. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 4% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 7 osób było pod wrażeniem tej receptury. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz parmigiano, pieprz cayenne, mascarpone i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 30% to danie jest raczej złe. Spróbuj Torty Z Twardej Polenty, Twarde ciasta Polentowe z Taleggio i pomidorkami Cherry, oraz Maślanka-szkliwione mini ciasta figowe z sosem waniliowym podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W rondlu połączyć mleko, wodę, zatokę i cayenne. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na małym ogniu i obficie doprawić solą. Przyprawa przyprawa do krawędzi zbyt słone. Aby to zrobić, musisz smakować tak, jak idziesz. Polenta działa jak gumka do soli, jeśli nie przyprawisz tu obficie, nigdy się po niej nie pozbędziesz.
Gdy ciecz jest wrzenia i jest odpowiednio przyprawione, posypać w polenta ubijając stale. Po połączeniu polenty przełącz się na drewnianą łyżkę i często mieszaj, aż polenta stanie się gruba. Spróbuj polenty, aby sprawdzić, czy się ugotowała. Jeśli nadal jest mięsny i ziarnisty, dodaj trochę mleka lub wody i ugotuj go do gęstej konsystencji. Powtarzaj ten proces, w razie potrzeby, aż polenta będzie gładka na języku, około 30 minut.
Usuń liść laurowy i wymieszaj posiekaną szałwię i mascarpone.
Linia A 7 na 7-calowa kwadratowa patelnia z folią.
Polenta wlać do przygotowanej patelni. Przykryj wierzch bardziej plastycznym wygładzeniem na powierzchni polenty. Schłodzić w lodówce, dopóki nie będzie to potrzebne. (Wszystko to można zrobić z wyprzedzeniem, tak jak wczoraj! Super!)
Gdy jest gotowa do użycia, wyjąć polentę z patelni i pokroić w pożądane kształty. Posmarować nieprzywierającą patelnię oliwą z oliwek i doprowadzić do średnio wysokiej temperatury. Gdy patelnia jest gorąca i zaczyna trochę palić, dodaj kształty polenty. Polenta ugotować z obu stron i zakończyć posypując odrobiną startego Parmigiano.
Przełożyć na półmisek i podawać na gorąco.