Torty Maślane Bundt
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj maślanki Bundt Cakes. Ten przepis służy 18. Jedna porcja zawiera 244 kalorie, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier puder, maślankę, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Z Maślanką Jagodową Bundt, Ciasto Z Maślanką Jagodową Bundt, oraz Ciasto Cytrynowo-Maślane Bundt.
Instrukcje
Nałóż 18 miseczek Mini Bundt sprayem do pieczenia.
Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i 1/2 łyżeczki soli wymieszać w misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Umieścić granulowany cukier i 12 łyżek masła w dużej misce; ubić mikserem na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane.
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu. Ubić wanilią i skórką.
Dodać mieszankę mąki i maślankę na przemian do mieszanki masła, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki.
Łyżka ciasto równomiernie do przygotowanych patelni.
Piec w 350 przez 18 minut lub aż drewniany kilof wstawiony w centrach wyjdzie z wilgotnymi okruchami. Schłodzić 5 minut w patelniach na stojaku z drutu; wyjąć z patelni.
Wierzch ciasta z cukrem pudrem.
Odmiana 1: ciasta z żurawiną i pomarańczą
Przygotować ciasto maślane, zmniejszając wanilię do 1 łyżeczki, pomijając skórkę cytrynową i zmniejszając maślankę do 3/4 szklanki.
Połącz 1 szklankę słodzonej, suszonej żurawiny i 1/2 szklanki świeżego soku pomarańczowego w naczyniu bezpiecznym dla mikrofalówki. Kuchenka mikrofalowa na wysokości przez 1 minutę; odstawić 10 minut. Złożyć mieszankę żurawinową do ciasta. Pomiń 1/3 szklanki cukru pudru.
Połącz 2 szklanki cukru pudru, 1/4 szklanki świeżego soku pomarańczowego, 1 łyżkę roztopionego masła i 2 łyżeczki startej skórki pomarańczy, mieszając, aż będzie gładka. Dip wierzchołki chłodzonych ciast w glazury; odstawić aż zestaw. Kalorie 331; tłuszcz 4g (sat 6g); sód 262MG
Dip & Swirl: w przypadku glazury, która całkowicie pokrywa ciasta, zanurz wierzchołki w glazurze i obracaj je nieco, aby upewnić się, że glazura pokryje się i przykleja.
Wariant 2: Koliberowe ciastka z polewą Bourbon
Przygotować ciasto maślane, dodając 1 1/2 łyżeczki zmielonego cynamonu do mieszanki mąki. Zmniejsz wanilię do 1 łyżeczki i pomiń skórkę cytrynową. Fold 1 filiżanka posiekanego dojrzałego banana, 1/2 filiżanki posiekane tosty pekan, i 1 (8-uncja) może zmiażdżony ananas na ciasto.
Połącz 1/2 szklanki cukru pudru, 1 łyżkę bourbona, 1 łyżkę roztopionego masła i 1/4 łyżeczki wanilii; mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Mżawka nad ciastami. Kalorie 291; tłuszcz 9G (sat 4g); sód 269MG
Podwojenie: będziesz potrzebował tylko odrobiny glazury bourbon, ale dla psów z cukrem, możesz podwoić glazurę i udekorować więcej.