Tortille ze świeżym tuńczykiem
Świeże tortille z tuńczykiem mogą być tylko bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis, którego szukałeś. Na 3,77 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 339 kalorii, 24g białka, oraz 17g tłuszczu. Jeśli masz sok z limonki, pomidory, pieprz cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest doskonały. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tortille Ze Świeżym Tuńczykiem, Domowe Tortille Z Nadzieniem Z Tuńczyka, oraz Domowe tortille z nadzieniem z tuńczyka.
Instrukcje
Natrzeć olejem każdy stek, a następnie posypać przyprawami.
Rozgrzej patelnię na patelni, aż będzie gorąca, a następnie gotuj steki z jednej strony przez 2 minuty. Obrócić i gotować jeszcze 1-2 min.
Podgrzać tortille przez 30 sekund w kuchence mikrofalowej do miękkości. Ułóż na nich tuńczyka, awokado i pomidory, a następnie wyciśnij sok z limonki i rozetrzyj kolendrą. Dollop śmietany na wierzchu, jeśli chcesz, a następnie zwinąć i jeść.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do świeżego tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. La Jota Howell Mountain Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
![La Jota Howell Mountain Merlot]()
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.