Tortille teriyaki
Jeśli masz około 25 minut do spędzenia w kuchni, Teriyaki Wraps może być niesamowitym przepisem bez nabiału do wypróbowania. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 2,01 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 21 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 725 kalorii . Dobrze sprawdza się jako japońskie danie główne. 21 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup tortille, mielony pieprz, dynię i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złe (ale nadal można to naprawić). Podobne przepisy obejmują Baked Teriyaki Chicken Drumsticks , Beef Teriyaki Stir Fry i Chicken Teriyaki with Soba Noodles .
Instrukcje
W rondlu zagotuj 2 szklanki wody; dodaj ryż. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużej patelni na średnim ogniu.
Podsmaż cebulę, paprykę, cukinię i cukinię, aż cebula zmięknie. Dodaj sos teriyaki. Gdy warzywa zmiękną, dodaj ugotowany ryż, sos sojowy, czosnek w proszku, sól i pieprz. Gotuj na wolnym ogniu przez 3 do 5 minut.
Na każdą tortillę nałóż 1/4 ryżu i warzyw, a następnie zwiń.