Tortille nadziewane z dwoma sosami
Nadziewane tortille z dwoma sosami to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 374 kalorie, 16G białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, tortille kukurydziane, nasiona dyni i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 65%. Podobne przepisy to Tortille nadziewane z dwoma sosami, Grillowane Guacamole Nadziewane Tortille, oraz Tortille Nadziewane jabłkiem i cynamonem.
Instrukcje
Wrzucić pomidory z 1 łyżką oleju w płytkiej patelni do pieczenia i broil 4 do 5 cali od ciepła, obracając raz, aż zmiękną i skórki są zwęglone w miejscach, 15 do 20 minut łącznie.
Zmiksuj pomidory, wodę, cebulę, czosnek, ocet, chile i 1 łyżeczkę soli w blenderze na gładką masę (ostrożnie z gorącymi płynami).
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w dużym ciężkim rondlu na średnim ogniu, aż się połyśnie, następnie dodać sos i dusić, częściowo przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, o 10 protokół.
Toast pestek dyni w suchym 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, mieszając, aż wszystkie nasiona rozszerzyły się, ale nadal są zielone, 5 do 8 protokół.
Przełożyć do miski, aby lekko ostudzić.
Grubo posiekać 1/4 szklanki pestek dyni i odstawić. Przynieś wodę, epazote, cebulę, czosnek i 1 1 / 4 łyżeczki soli do wrzenia w małym rondlu. Wymieszać tę mieszaninę z pozostałymi 1 3/4 szklankami pestek dyni w 2 partiach w oczyszczonym blenderze, aż będzie gładka (ostrożnie z gorącymi cieczami), około 5 minut, przenosząc do ciężkiego średniego rondla. Doprawić solą.
Cukinię i cebulę ugotować w 2 łyżkach oleju na ciężkiej patelni na średnim ogniu, mieszając, aż zmiękną, 10 do 15 minut. Wymieszać 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, następnie zdjąć z ognia.
Dodać jajka, delikatnie podrzucając do połączenia.
Rozgrzać pozostały olej filiżanki w 10-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyskuje, następnie smażyć tortille, 1 na raz, obracając się raz szczypcami, aż zmiękną (nie chrupiące lub rumiane), 5 do 10 sekund.
Przełożyć na ręczniki papierowe, aby osuszyć, zacierając obie strony, a następnie układać tortille, aby zachować wilgotność.
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku. 3. z 1 tortillą na raz, zanurz w sosie z pestek dyni, aby obustronnie pokryć, a następnie przełożyć na talerz. Łyżka 2 do 3 łyżek jaj wypełniających środek tortilli, następnie zwinąć i ułożyć w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali.
Przykryć folią i piec do nagrzania przez 15 do 20 minut.
W międzyczasie podgrzać sosy na małym ogniu, często mieszając sos z pestek dyni, aż będzie gorący. (Cienki sos z pestek dyni z wodą, jeśli jest bardzo gęsty.)
Top papadzules z sosem z pestek dyni.
Posypać posiekanymi pestkami dyni i podawać sos pomidorowy z boku.
Sosy można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, odsłonić, aż ostygną, a następnie przykryć. Ciepły sos z pestek dyni przed zanurzeniem tortilli.