Tortilla z serem, porem i ziemniakami
Tortilla z serem, porem i ziemniakami zajmuje mniej więcej 22 minuty od początku do końca. Na 81 centów za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 229 kalorii. Ten przepis z BBC Good Food wymaga masła, pora, cheddar i jaj. Ten przepis jest lubiany przez 205 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zupa Serowa Ziemniaczana Por, Pasty z pora, sera i ziemniaków, oraz Tarta z ziemniakami, porem i kozim serem.
Instrukcje
Na średniej, nieprzywierającej patelni roztopić gałkę masła, następnie gotować por przez około 5 minut, aż zmięknie. Tymczasem ziemniaki pokroić na pół, a następnie na plastry o grubości około cm. Jajka ubić, doprawić, następnie wymieszać z serem i szałwią.
W razie potrzeby dodaj trochę dodatkowego masła do patelni, dodaj ziemniaki, a następnie mieszaninę jajek. Obrócić ogień na niski, a następnie gotować przez 10 minut, aż prawie ustawi.
Umieścić pod gorącym grillem, a następnie gotować przez kilka minut więcej, aż góra jest ustawiona i złocisty. Pokroić w kliny i podawać z zieloną sałatką.