Tortilla z krewetkami i chipsami ziemniaczanymi

Tortilla z krewetkami i chipsami ziemniaczanymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 444 kalorie, 14g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka liści z 4, pimenton, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tortilla z szynką i chipsami ziemniaczanymi, Zapiekanka Z Chipsami Tortilla, oraz Chicken-Tortilla Chips Soup dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, ubić razem jajka, lekką posypkę solą i pieprzem, i pimenton.Lekko zmiażdżyć chipsy ziemniaczane w torbie. Mieszać je do jaj i niech mieszaniny siedzieć, aż chipsy ziemniaczane są miękkie, 5 do 10 protokół.
Wlać 2 łyżeczki oleju do bardzo małej patelni na średnim ogniu. Gdy olej zacznie migotać, dodaj szalotkę. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż szalotka będzie miękka i zacznie brązowieć, 3 do 4 minut. Użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść szalotkę na talerz do ostygnięcia.Gdy ostygnie, wymieszać szalotkę do mieszaniny jaj. Mieszać w kolendry i krewetki, aż dokładnie połączone.Z patelni jeszcze na średnim ogniu, wlać pozostałe 2 łyżeczki oleju. Kiedy zacznie migotać, wlej mieszaninę tortilli.
Niech gotować bez przeszkód przez minutę lub dwie, następnie potrząsnąć patelnią w tę iz powrotem i uruchomić cienką szpatułkę wokół krawędzi tortilli. Jeśli jest luźne, płynne jajko, podnieś krawędź tortilli za pomocą szpatułki i przechyl patelnię, aby płynne jajko spływało pod spodem. Gotuj, aż wierzch tortilli będzie jeszcze mokry, ale nie będzie już cieknącym płynem, od 3 do 5 minut lub dłużej, w zależności od wielkości patelni. Uruchom szpatułkę wokół krawędzi tortilli, a następnie całą drogę pod nią, aby upewnić się, że dno nie przykleja.Jeśli twoja szpatułka jest wystarczająco duża, użyj jej, aby przerzucić tortillę na patelnię. Alternatywnie, weź płytkę nieco większą niż patelnia i odwróć ją na górze patelni. Za pomocą rękawic kuchennych, chwycić obie strony patelni, również trzymając płytkę, i szybko i zdecydowanie obrócić zarówno patelnię, jak i płytę do góry nogami, odwracając tortillę na talerzu i usuwając patelnię.Jeśli patelnia wygląda sucho, dodać kolejną łyżeczkę lub tak oliwy z oliwek, a kiedy zaczyna migotać, przesuń tortilla z powrotem na patelnię, niegotowane stronie w dół. Potrząśnij patelnią, aby wyprostować tortillę, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i kontynuować gotowanie, aż szpikulec włożony do środka wyschnie, 2 do 3 protokół.Tortillę ponownie przełożyć na talerz, pozostawić do ostygnięcia na kilka minut i zjeść.Uwaga: Jeśli nie masz bardzo małej patelni, to nadal będzie działać; nie będzie tak gruba jak hiszpańska tortilla i zamiast tego będzie bliżej frittata.Przedruk za zgodą
Serve Yourself: Nightly Adventures in Cooking for One by Joe Yonan. Copyright 201
Opublikowane przez Ten Speed Press, oddział Random House, Inc.Zdjęcia do okładki książki: Ed Anderson © 2011