Tortilla hiszpańska Angel i Brendy
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na europejskie jedzenie. Spróbuj zrobić w domu hiszpańskiego tortillana Angela i Brendy. Ten przystawka ma 208 kalorii , 13 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Ten przepis bezglutenowy, bezmleczny, wegetariański laktoovo i whole 30 jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,11 USD za porcję . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką sól koszerną, liście bazylii, jajka i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 52% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak hiszpańska tortilla , ciasto Angel Food z lukrem cytrynowym i kurczak Piccata z makaronem Angel Hair .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni Fahrenheita.
Włóż słodkie ziemniaki i ziemniaki do średniego garnka, zalej je wodą i doprowadź do wrzenia na dużym ogniu. Gotuj, aż będą prawie miękkie, 5 do 10 minut, i dobrze odcedź.
Podczas gotowania ziemniaków w dużej misce roztrzep jajka.
Dodaj suszone pomidory, ostrą paprykę i bazylię. Dopraw solą i pieprzem.
Spryskaj obficie dużą, żaroodporną patelnię sprayem do smażenia i postaw ją na średnio-wysokim ogniu.
Dodaj cebulę, pieczarki i czosnek, dopraw solą i pieprzem i gotuj, aż warzywa będą miękkie i zaczną brązowieć, około 8 minut. Wrzuć je do mieszanki jajecznej.
Ponownie spryskaj patelnię sprayem do gotowania i dodaj odsączone słodkie ziemniaki i ziemniaki w równej warstwie. Smaż na średnio-wysokim ogniu, aż zaczną brązowieć, około 5 minut.
Dodaj je do jajek i dobrze wymieszaj.
Ponownie spryskaj patelnię i postaw ją na małym ogniu.
Dodaj mieszankę jajeczną i rozprowadź ją równomiernie. Smaż, aż spód zacznie się ścinać, około 5 minut. Użyj żaroodpornej szpatułki, aby poluzować brzeg tortilli podczas pieczenia na kuchence.
Włóż patelnię do piekarnika i piecz, aż wierzch się napuszy, zetnie i nabierze złotego koloru, około 8 do 10 minut.
Wyjmij tortillę z piekarnika i odstaw ją na 5 minut.
Połóż duży talerz do góry nogami na wierzchu tortilli. Używając podkładki, trzymając jedną rękę na uchwycie patelni, a drugą na spodzie talerza, odwróć patelnię i talerz tak, aby tortilla znalazła się na talerzu. Pokrój i podaj.