Tortellini z pesto szpinakowo-orzechowym
Przepisów na danie główne nigdy za wiele, więc wypróbuj Tortellini ze szpinakowo-orzechowym pesto. Jedna porcja tego dania zawiera około 13 g białka , 19 g tłuszczu i łącznie 323 kalorie . Za 1,59 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest na 10 porcji. Jeśli masz pod ręką orzechy włoskie, parmigiano, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 66% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Tortellini serowe z pesto z orzechów włoskich , Tortellini serowe z pesto z orzechów włoskich i 15-minutowa sałatka z tortellini ze szpinakiem i pesto .
Instrukcje
Kawałki orzechów włoskich prażymy na małej patelni lub w tosterze, aż lekko się zarumienią.
Zdjąć z ognia i ostudzić.
Wstawić duży garnek wody do zagotowania. Jeśli chodzi o gotowanie, posolić wodę i ugotować tortellini zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Podgrzej 1 szklankę bulionu lub bulionu z kurczaka do wrzenia i zdejmij z ognia.
Za pomocą robota kuchennego, pracując partiami, zmiel liście szpinaku z orzechami, bulionem z kurczaka i czosnkiem.
Przenieś zmieloną pastę szpinakowo-orzechową do dużej miski. Wymieszaj ser, gałkę muszkatołową i oliwę z oliwek, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Gorące, ugotowane tortellini polej sosem, wrzuć do miski, w której przygotowałeś sos. Wyłóż makaron na półmisek i udekoruj kilkoma listkami szpinaku baby i jadalnymi kwiatami.