Tortellini z pesto i brokułami
Tortellini z pesto i brokułami to danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 586 kalorii. Na $3.09 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz delikatne brokuły, ocet balsamiczny, pesto i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 1103 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 96%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Sałatka z brokułów i Tortellini z pesto z rukoli, Sałatka z brokułów Tortellini z pesto z rukoli #WeekdaySupper, oraz Pesto Tortellini.
Instrukcje
Doprowadzić dużą patelnię wody do wrzenia.
Dodać brokuły, gotować przez 2 min, następnie dodać tortellini i gotować przez 2 min, lub zgodnie z instrukcją opakowania.
Wszystko odcedzić, delikatnie spłukać pod zimną wodą, aż ostygnie, a następnie wrzucić do miski. Wrzucić pesto, orzeszki piniowe i ocet balsamiczny.
Dodajemy pomidory, pakujemy do pojemników i schładzamy.
Niech sałatka dostać się do temperatury pokojowej w godzinach porannych, aby uzyskać jak najwięcej smaku z pomidorów i pesto.