Tortelli z ziemniaków i szczypiorku z brązowym masłem i szałwią
Tortelli z ziemniaków i szczypiorku z brązowym masłem i szałwią to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera około 12g białka, 17g tłuszczu i w sumie 354 kalorii. Za 99 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka masła, szczypiorku plus 4 łyżki stołowe, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 35 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 40%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Tortelli Z Brązowym Masłem, Gnocchi ziemniaczane z sosem Szałwiowo-maślanym, oraz Zapiekanka ze słodkich ziemniaków z brązowego masła i szałwii.
Instrukcje
Zagotuj 6 litrów wody i dodaj 2 łyżki soli.
W misce zmiksuj ziemniaki tłuczkiem, aż będą gładkie.
Dodaj ser, szczypiorek, jajka i gałkę muszkatołową i dobrze wymieszaj.
Rozwałkuj makaron do najcieńszego ustawienia i pokrój w 4-calowe kwadraty.
Umieść 1 łyżkę mieszanki ziemniaczanej na środku każdego kwadratu. Złóż przeciwległe rogi każdego kwadratu i mocno dociśnij, aby uszczelnić i utworzyć trójkąt. Połącz przeciwległe punkty trójkąta i mocno dociśnij, aby się połączyć. Kontynuuj, aż cały makaron zostanie nadziewany i uformowany w tortelli. Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj do miękkości, około 6 do 7 minut.
W międzyczasie rozpuść masło na 12-14-calowej patelni do smażenia i kontynuuj gotowanie, aż w najcieńszym płynie masła pojawi się złocistobrązowy kolor (noisette).
Dodaj liście szałwii i zdejmij z ognia.
Dodaj sok z cytryny i odstaw na bok.
Dobrze odcedź tortelli, delikatnie wlej na patelnię do smażenia i wróć do ognia.
Dodaj pozostały szczypiorek i ser, wymieszaj do obtoczenia i natychmiast podawaj.