Tortelli con la Coda (Tortelli z ogonami)
Need a bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne danie główne? Tortelli con la Coda (Tortelli z ogonami) może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.67 za porcję. Jedna porcja zawiera 393 kalorie, 20g białka, oraz 30 g tłuszczu. Mieszanka boczniaka szwajcarskiego, masło, parmigiano-reggiano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tortelli con la Coda (Tortelli z ogonami), Tortelli di Fiore di Zucca (Squash Blossom Tortelli), oraz Tortelli di Castagne: kasztanowy Tortelli.
Instrukcje
Aby wykonać nadzienie: przyciąć łodygi chard Szwajcarskich i rezerwy do innego użycia. Dobrze umyć liście i nie wstrząsając wodą, włożyć liście do rondla 4-litrowego.
Dodaj 1/3 szklanki wody, przykryć i gotować na średnim ogniu, aż zwiędną, 3 do 5 protokół.
Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Wycisnąć liście tak suche, jak to możliwe, drobno posiekać i przenieść do średniej wielkości miski.
Ubić ricottę i wymieszać z chard. Zmiksować w 3/4 szklanki Parmigiano-Reggiano, sól i pieprz oraz gałkę muszkatołową. Smak równowagi. Beat in the egg. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Napełnianie makaronu: rozciągnij i cienkie makaron do najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu.
Pokrój makaron w długie paski o szerokości około 4 1/2 cala.
Przeciąć każdy pasek na pół wzdłuż. Trzymaj paski makaronu pokryte folią, aż będziesz gotowy do pracy z nimi. Twórz kształty diamentów, przecinając każdy z pasków po przekątnej, rozstaw cięcia co 2 1/4 cala, tak aby boki każdego diamentu miały około 2 1/4 cala. Podczas pracy z 1 lub
Umieść wąski rząd (około 1 łyżeczki) wypełnienia w środku każdego diamentu.
Umieścić makaron z długim paskiem nadzienia prostopadle do siebie. Złóż 2 punkty diamentu po lewej i prawej stronie rzędu napełniania nad sobą, pokrywając wypełnienie. Uszczypnij razem 2 nakładające się na siebie kawałki makaronu, kciukiem i palcem wskazującym, aby zrobić rząd ściśniętych zamknięć na całej długości makaronu. Gdy uszczypniesz makaron, przekręć go lekko, aby stworzyć pofałdowany grzbiet. To plisowanie stworzy falujący, zapiekany wygląd.
Skręć i uszczelnij końce, tworząc ogony.
Umieść je w jednej warstwie, bez dotykania, na wyłożonych ręcznikiem koszach. Odkryj więcej pokrojonego makaronu i powtórz proces. Po zakończeniu pierwszej partii, rozciągnąć i rozrzedzić kolejną porcję ciasta i kontynuować.
Gotowanie i serwowanie tortelli: posiadanie miski do serwowania i potraw z zupy rozgrzewających się w niskim piekarniku. Przygotuj duży durszlak do opróżnienia tortelli. Doprowadzić 6 ćwiartek wody do silnego wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Upuść makarony i gotuj, aż ich ogony będą przyjemnie jędrne do ukąszenia, ale wystarczająco delikatne, aby jeść. Jeśli świeżo wykonane, potrwają około 3 do 4 minut. Jeśli zostały one wykonane do 24 godzin wcześniej, mogą potrzebować 8 do 10 minut. Podczas gdy makaron gotuje, roztopić masło w małym rondlu.
Delikatnie wlać ugotowane tortelli do durszlaka, uważając, aby ich nie złamać. Dokładnie wlać około 1/3 makaronu do rozgrzanej miski. Łyżka jedną trzecią masła na nich, a następnie obfite posypanie sera. Dodać drugą z trzecim, i więcej masła i sera. Na koniec wlewamy ostatnią porcję, polewamy pozostałym masłem i serem i od razu podajemy. Każdy pozostały ser podawaj osobno.