Torta z orzechów piniowych z Marsalą-gotowane Jesienne owoce
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 686 kalorii. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz importowaną marsalę, skórkę cytrynową, cukier puder i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych, Batoniki do żucia z owocami i orzechami, oraz Parfaits z owoców tropikalnych z batem z orzechów waniliowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz 3 szklanki wody, Marsala, cukier, laskę cynamonu i skórkę cytryny w ciężkim dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Cynamonu
Skórka Z Cytryny
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj śliwki i morele. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować na wolnym ogniu, aż owoce będą po prostu miękkie, ale nie papkowate, często mieszając, o 25 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść owoce do średniej miski. Gotować płyn do syropu, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Morela
śliwki
Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Cukierki Peachie-o
3
Syrop polać owocami. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Cover; chill. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Owoce
Syrop
1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°. masło i mąka 10-calowa patelnia o średnicy sprężyny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
Piekarnik
2
Żółtka, jajko, Skórka z cytryny, wanilia i sól ubić w małej misce do wymieszania. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło i 1 szklanka cukru w średniej misce, aż blady i kremowy. Stopniowo dodawać mąkę, ubijając, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek. Używając gumowej szpatułki, delikatnie wymieszaj mieszankę jajeczną z masłem (ciasto będzie grube). Łyżka ciasto do przygotowanej patelni; gładki wierzch (ciasto będzie cienkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z Cytryny
żółtko Jaja
Wanilia
Masło
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Szpatułka
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
Patelnia
3
Posypać orzeszki piniowe na wierzchu; naciśnij lekko, aby przylegać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki Sosnowe
4
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Przenieś ciasto do stojaka. Uruchom mały nóż wokół krawędzi ciasta, aby poluzować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
6
Usuń boki patelni. Fajne ciasto całkowicie. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w temperaturze pokojowej.)