Torta della Nonna (ciasto babci)
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 603 kalorie. Jeśli 1,44 zł za porcję wpada w twój budżet, Torta della Nonna (ciasto babci) może być spektakularny wegetariańska przepis do wypróbowania. Przepis ten służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Mieszanka jaj plus 2 żółtka, cukier, masło i oliwa z oliwek oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Jak smakuje Kuchnia Juls ' Cooking class: Torta della nonna, Carne Asada Torta (Poc Chuc Torta), oraz na ciasto jabłkowe (Torta di Mele) podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Aby zrobić ciasto, zrób studnię w mące i umieść jajko, żółtka, cukier, masło i mieszaninę oliwy z oliwek w środku i postępuj tak, jak ze świeżym makaronem, tj. wprowadzaj mąkę kawałek po kawałku, aż ciecz w studni będzie wystarczająco gęsta, aby połączyć się rękami. Zagnieść, aż ciasto będzie gładkie, a następnie pozostawić do odpoczynku 10 minut.
W międzyczasie zrobić nadzienie, mieszając razem ricottę, orzechy piniowe, cukier, skórkę z cytryny, sok i jajka w misce, aż będzie kremowy.
Aby złożyć, rozwałkuj ciasto, tworząc 2 (12-calowe) okręgi.
Umieść jedno koło w dół, aby wyrównać dno i boki 9-calowej patelni.
Na tę warstwę równomiernie rozprowadzić mieszaninę ricotty.
Pozostałą część ciasta ułożyć na wierzchu i ścisnąć brzegi.
Umieścić w piekarniku, aby piec przez 35 do 40 minut.
Wyjąć i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z vin Santo z Cappezzana.